Моми Студио

Как да подредим хола – съвети за интериорен дизайн от Моми Студио

Самостоятелното подреждане на интериора на хола означава, че ние сами решаваме всеки етап и елемент от работата. Може да ни отнеме повече време и много часове вдъхновение. Въпреки това си струва да знаете как да го направите.

Интериорът на хола може също така да изисква работа с програма, която значително да опрости и съкрати работата. Разбира се, бихте могли да го направите и с лист милиметрова хартия, но програмата за дизайн има много повече възможности – позволява ни да визуализираме цветовата схема, стила и да правим много корекции. С нея проектирането на всекидневна може да се превърне в удоволствие. Винаги можете да използвате и помощта на специалистите – интериорен дизайн от Моми Студио.

Моми Студио е дизайнерско студио, което съчетава страст към дизайна и даване на нов живот на старите интериорни елементи. Ремонтът на мебелите и интериорният дизайн са сфери, които карат клиентите да спестяват не само време, но и пари. Това се отнася и за такива въпроси като модерната подредба на хола. Професионалните дизайнери са в състояние да свържат тези два свята един с друг, усъвършенствайки дизайна на всекидневната и да изберат правилните аксесоари. Така ще се насладите на уникални и оригинални аранжировки.

Една от първите стъпки, които трябва да бъдат извършени е да се измери точно стаята. Вземете предвид всички аспекти – прозорци, врати, ниши, скосени места и т.н. Всичко това ще ви е необходимо, за да изчислите идеално повърхността му и да прехвърлите това на хартия или в програмата за проектиране. Същото ще направят и професионалистите, ако се доверите на услугите на студио за интериорен дизайн Моми Студио. Тогава изчисленията и подходящото измерване на хола ще минимализират риска от възможни грешки и неточности.

При проектиране интериора на хола трябва да вземе предвид такива елементи като:

  • Маркиране на прегради и носещи стени, за да знаете по време на ремонта какъв вид оборудване да използвате за окачване на рафтове, телевизор, плакати
  • Контакти, контакти и разпределение на електрически кабели, което ще помогне за подреждането на електрониката в хола
  • Разстояние от прозореца, свободно пространство до него и други въпроси, важни за инсталиране, например климатик

Предполага се, че всекидневната, подходяща за семейство, трябва да е с размери най-малко 25 квадратни метра. Разбира се, не винаги е възможно, особено в малки апартаменти, така че си струва да разгледате този аспект на етапа на проекта за развитие и да се опитате да разширите всекидневната или да я отворите към кухнята. Дневна с кухня е чудесен начин за оптично уголемяване на това място. Освен това ще бъде още по-оживено от живот – ще можете да приготвяте храна заедно, да гледате телевизия, докато готвите и да си говорите с гостите, докато приготвяте обяд.

Какво е холът за вас?

За да разберете как да проектирате всекидневна, първо трябва да установите какво е това място за вас и членовете на вашето семейство.

За подредбата на хола трябва да се вземат предвид следните индивидуални особености:

  • Холът стая е само място за почивка и гледане на телевизия заедно. Тогава големият диван или ъгълът трябва да е в центъра.
  • Холът е проектиран, за да посрещате в него гости. В този случай в центъра трябва да се постави голяма маса със столове и бар.
  • Холът е зона за спокойна почивка с книга. Тогава трябва да подредите библиотеката си, както и да добавите удобно кресло с добро осветление.

Всички тези идеи за перфектната всекидневна могат да бъдат комбинирани и обособени в подходящи зони – безгрижно мързелуване (гледане на телевизия на дивана), четене и умствени забавления, социални срещи. Ако имаме хол с кухня , тези две стаи трябва да са правилно свързани – така че да се различават една от друга, но да са съвместими.

 

 

Leave a Reply