Как да съчетаваме цветовете на дрехите си

Вероятно сте чували фразата “съчетавайте цветовете, за да се допълват”, но как да я използвате в своя полза? Съществуват три прости метода за съчетаване на цветовете: допълващ се, триадичен и монохромен. Можете също така да комбинирате два нюанса на един и същи цвят. Прочетете, за да научите повече! Но първо, нека определим какво означават тези термини. Топлите цветове са жълто, оранжево и кафяво. Хладните цветове са синьо, лилаво и зелено. Неутралните цветове включват черно, бяло, почти бяло, въглен и бежово.

Триадично съчетаване на цветовете

Цветовата хармония е предмет на естетиката и науката и представлява концепция за балансиране на допълващи се и противоположни цветове. Цветовият модел RYB използва трите основни цвята – червено, жълто и синьо. Тези цветове се смесват, за да се получат вторични цветове, като зелено, оранжево и лилаво. Чрез комбиниране на първични и вторични цветове можете да създадете третичния цвят магента, който е комбиниран от червено и лилаво.

Съчетаване на допълнителните цветове

Принципът на съчетаване на допълващи се цветове в дрехите е прост. Допълващите се цветове са тези с противоположни стойности на цветното колело. Носенето на оранжева риза със сини дънки, или дори зелени маратонки,  ще накара другите да се загледат. От друга страна, носенето на зелена риза – с дънки с оранжев цвят ще привлече вниманието и всички ще се чудят с какво сте облечени. Като следвате този принцип, ще можете да създавате поразителни тоалети, без дори да се опитвате! Прочетете, за да научите повече за тази проста, но мощна техника.

Монохромно съчетаване на цветовете

Ако имате минималистична, монохромна цветова схема, смесването на текстури ще добави дълбочина и визуален интерес към облеклото. Сива пола с лъскав пуловер, би могло да добави малко измерение към иначе елегантната визия. По същия начин, ако искате да създадете издължен силует, опитайте да смесите деним с шифон, кожа с коприна или вълна и пайети.

Комбиниране на два нюанса от един и същи цвят

Един от ключовите аспекти на изграждането на гардероба, е координацията на цветовете. Дрехите на мъжа могат да създадат или разрушат неговия тоалет, така че правилното съчетание е от жизненоважно значение. Неправилните цветови комбинации могат да накарат мъжа да изглежда безвкусен или крещящ, но добрата комбинация ще гарантира, че той изглежда изискан и стилен. Теорията на цветовете, се върти около колелото на цветовете. Съществуват дванадесет основни нюанса, а цветното колело е основен инструмент при избора на гардероб.

Комбиниране на два противоположни нюанса

Най-лесният начин да експериментирате със съчетаването на цветовете, е като носите два нюанса от един нюанс в равни пропорции. Носенето на координиращи сепарета или смел костюм в един нюанс ще ви даде чудесно начало. Оттам нататък можете да комбинирате вариации на същия нюанс. Например, русото и ръждивото са много близки по тон, така че се смятат за монохромни. За да улесните аксесоарите, носете основни неутрални цветове в различни нюанси на тези нюанси.

Leave a Reply