Какво да подарим на детето по Коледа?

Какво да подарим на детето за Коледа?

Не е трудно да се избере подарък за дете, особено ако детето е още малко. Достатъчно е да поиска някоя определена играчка и желанието ще се изпълни без проблем. Обаче това не е достатъчно. Подаръкът не само трябва да се купува, но и да бъде поднесен по специален начин. Поднасянето на подарък е също толкова важна част, колкото и самия подарък. Вълшебен момент за детето ще бъде, ако намери подаръка под елхата и приказката за Дядо Коледа ще оживее отново, както всяка Коледа. Подарете на детето си този незабравим приказен момент. Има още един приказен начин за поднасяне на подарък, който е не по-малко ефектен от предишния – можете да помолите някой от съседите да сложи подаръка пред външната врата и да позвъни все едно, че са идвали джуджетата на Дядо Коледа и са оставили подаръка пред вратата. Отидете заедно с детето до врата и я отворете с изненада. Ще видите в очите на детето си толкова много щастие и радост от огромната изненада. Ако попита – къде са помощниците на добрия старец, ще обясните че трябва да занесат подаръци и на други деца. Затова не са останали, от бързане…

Какво да подарим?

Вариантите са много. Например на малкото ви хлапе ще бъде интересна някоя игра с логическо решение или пластмасови конструктори. За малките принцеси е интересен комплекта за рисуване и моделиране, а също кукли. Децата обичат най-разнообразни играчки. Разгледайте идеите, които сме изложили тук и изберете най-доброто за вашето дете.

1. Кукли – любими подаръци на децата. Момиченцата обожават куклите Барби и малки Понита, а момченцата се радват на Трансформърс, Спайдърмен или робот.

2. Плюшени играчки. Съобразете се с това, към кои плюшени играчки има афинитет детето ви. Например плюшено мече, малко кученце или парцалена кукла. Въпрос на вкус.

3. Конструктори. Децата обичат да се занимават с построяването на кули, къщи, коли и др. Конструктор Legо е чудесен подарък. Освен че е интересен, развива детското въображение и съзнание. Ще доставите голяма радост с такъв подарък.

4. Комплект за рисуване или моделиране. Детското въображение е безкрайно. Процесът на моделиране с пластелин и игра на цветове доставя голямо удоволствие на децата. Развива въображението и усета за стил и хармония.

5. Музикален инструмент. Чудесен подарък за по-музикалните деца. Детска йоника, акордеон или флейта, ще бъде чудесен подарък за музикалното мъниче.

6. Футболна топка и екип. Вашето хлапе от сега се увлича по футбола? Тогава, за него няма да има по-хубав подарък от футболна топка, фланелка или екип с инициалите на любимия отбор и разбира се – плакат на любимия идол.

7. Ролери или кънки за лед. Чудесен подарък за деца, които имат предпочитания към фигурното пързаляне и ролерите. Защо не и сноуборд? Много хлапета обичат този начин за забавление, да се състезават с вятъра, което носи незабравимо усещане и емоции.

8. Книга, атлас или енциклопедия. Красиво илюстрирана книга с интересно съдържание би зарадвала всяко дете. По-спокойните и ученолюбиви деца, предпочитат интелектуален тип подаръци. А една детска енциклопедия никога не е излишна за любознателността и интересите на едно дете.

9. Комплект войници, пушка, автомат или пистолет. Всяко момче харесва такъв тип играчки, те привличат малките мъже. Все пак във всеки мъж войнствеността е заложена генетично – да пазят, да защитават и да се борят. Това са все типично мъжки инстинкти заложени от раждането. Малките калпазани обожават да командват и да водят хитри стратегии срещу врага. Същия ефект имат и компютърните игри на военна тематика.

10. Ръчен часовник, мобилен телефон или музикален плеър. Децата обичат да не се отличават от другите деца. Затова всяко хлапе държи също да притежава ръчен часовник и мобилен телефон като останалите деца. Това са неща, които повечето деца имат и ако вашето все още няма е добре да помислите върху тези варианти. Разбира се преди да подарите часовник, мобилен телефон или музикален плеър, трябва да вземете предвид възрастта на детето.

12. Дрехи, раница. Освен играчките, игрите и забавленията, децата обичат дрехите. Всяко дете желае да изглежда добре и актуално. Никое дете не иска по нищо да се отличава от останалите деца. Важен елемент от тоалета на детето е раницата. Една хубава раница за подарък, със сигурност ще зарадва детето. Хубав пуловер, яке или дънки – перфектният подарък за Коледа.

13. Шапка, шал и ръкавици. Както вече споменахме, малките са не по-малко суетни от големите. Важна част от гардероба на всяко хлапе са шапката, шала и ръкавиците. Подберете хубав комплект и зарадвайте вашето малко съкровище с нежност и топлина на меката материя.

14. Бижута и аксесоари за коса. Малките принцеси обичат разни блещукащи предмети. Красив комплект от гривничка и герданче или обици, ще са чудесен коледен подарък. Красив подарък ще бъде и комплект от красиви фиби, шноли, гребен и ластици за коса и ще направят малката щастлива.

15. Костюм маскировъчен. Костюм на приказен, анимационен персонаж – Батман, Спайдърмен, Малката русалка и други. Чудесен начин да превърнете Коледата в приказка, като подарите такъв костюм, а ако и организирате маскин бал в къщи, ще постигнете върхът на детското щастие.

Както вече споменахме, Коледата е особено любим празник за децата, защото на Коледа се случват чудеса. Направете Коледата специална и незабравима. Когато тръгнете по магазините за подаръци не забравяйте, че в подаръка трябва да вложите много любов, както и с много любов трябва да го опаковате и поднесете. Пожелаваме ви вълшебна Коледа, с много коледни подаръци и чудеса!

Leave a Reply