Стелки за багажник

Различни видове стелки за багажник

Когато става въпрос за намиране на правилните стелки за багажник, има няколко неща, които трябва да знаете. Тази статия ще ви запознае с основите на товарните постелки, постелките с мокет и класическите стелки. След това можете да сравните и съпоставите различни типове, за да намерите най-добрите стелки за автомобили. Важно е да изберете правилния материал, тъй като постелките могат да се замърсят и трябва да се сменят. Можете също да прочетете нашето ръководство за закупуване, за да разберете кои стелки са направени за различни видове превозни средства.

Гумени стелки за багажник

Стелката е чудесен начин да предпазите пода на багажника от повреда и да добавите стил към вашия автомобил. Независимо дали автомобилът ви има стар под, покрит с мокет, или лъскав пластмасов под, постелката в товарното отделение може да предпази багажника ви от трайни повреди. Някои гумени стелки са направени от висококачествен материал, който е устойчив на петна, влага, плах и замърсявания. Тези постелки се предлагат в различни цветове и могат да бъдат лесно монтирани във всеки автомобил.

Гемените постелки за багажник са чудесен начин да защитите пода на колата си от кал и вода. Много от тях са проектирани да отговарят точно на формата и размерите на вашия багажник, докато други са универсални или предназначени за специфични нужди. Повечето модели стелки са специално пригодени за конкретен модел автомобил. Много от тях също са лесни за почистване или измиване с препарат. Стелки за багажник могат да бъдат закупени онлайн или в местния магазин за аксесоари за автомобили. Тези продукти ще защитят интериора на вашия автомобил от драскотини, петна и щети от вода.

Има и специални гумени стелки за багажник, които да удължат живота на интериора на вашия автомобил, като го предпазват от разливи и петна. Те са изработени така, че да са издръжливи и водоустойчиви и са предназначени за случаите, в които често ви се налага да превозвате течности. Такива стелки лесно се почистват с мек почистващ препарат и вода.

Мокет

Стелките от мокет са стандартни и макар да изглеждат добре, се цапат много лесно и се поддържат с доста усилия. Ако желаете да ползвате мокетени стелки в ежедневието, уверете се, че ще използвате специални такива, при превозване на товари, които могат да изцапат или намокрят багажника и купето на колата. Не са препоръчителни за семейни автомобили, където децата неволно, но постоянно цапат седалките, интериора и пода на колата.

Класически стелки за коли

Най-разпространените стелки за коли се изработват от гума или по-рядко от полиетиленови нишки и са оформени така, че да паснат на вашия модел автомобил. Те са широкоразпространени, на достъпни цени и пасват на интериора на колата. Недостатъкът им е, че често не са водоустойчиви, и се захабяват лесно, при прекомерна употреба или от външни фактори. Малък недостатък на гумените стелки е, че първоначално изпускат лека миризма, но тя отшумява за няколко седмици.

Ако искате да поддържате своя автомобил в добро външно и функционално състояние, сте наясно че трябва да се грижите за него, като му осигурявате качествени аксесоари и авточасти за автомобили. В днешно време няма нищо по-лесно от покупката онлайн на нови авточасти, аксесоари и други полезни неща за вашата кола.

Източник: https://car-expert.bg/

 

 

Leave a Reply