Замисляли ли сте се, че спалното бельо може да бъде част от интериора ви за спалнята? Ако се чудите как да съчетаете спалното си бельо с интериора на стаята ви, то прочетете нашите съвети в статията по-долу.

Спален комплект като част от цялостното текстилно решение за спалнята

Ако търсите комплект за завеси и килим, той трябва да съответства на тяхната цветова схема и да го допълва красиво. Заложете на цветови схеми, които си подхождат, не изглеждат претрупани и в шарки, които не се съчетават добре. Но не се откроявайте прекалено. Също така трябва да се избягва пълно припокриване между дизайни на спално бельо и други текстили за дома, за да не изглеждат пришити от една и съща тъкан.

Спален текстил като неутрално допълнение към интериора

Рационално е да изберете лаконичен, умишлено незабележим комплект спално бельо, който прилича на произведение на изкуството – декориран с мазилка, художествена живопис, мозайки, витражи, дърворезба. Претенциозното спално бельо в такъв интериор рискува да изглежда лош вкус. Спални комплекти в изчистени десени винаги несъмнено са добра идея.

Ако купувачът не е доволен от дизайна, тогава с голяма степен на вероятност той няма да купи комплекта, дори ако материалът и шиенето са отлични. Но не си струва да оставяте експлоатационните характеристики без надзор, защото дори най-красиво изглеждащото бельо може да избледнее или да се деформира след първото пране, ако е ушито от нискокачествена синтетика.

Винаги можете лесно да поръчате чаршафи онлайн. Също така е важно да имате предвид някои фактори, когато извършвате такива покупки през интернет. Тъй като не можете да докоснете и почувствате материята, важно е да направите покупката си от известни уебсайтове. Можете да се консултирате с приятели, които са пазарували от някои конкретен магазин, както и да прочетете отзиви на клиенти. Също така проверете в описанието на продуктите за плата и използвания материал. В някои онлайн магазини ще намерите също подробности за устойчивостта на цветовете и броя на слоевете или броя на нишките в спалния комплект. Всички тези фактори помагат на купувачите да определят качеството на чаршафа, а както вече споменахме не само дизайнът е от значение, но и доброто качество.

Как да изберем комплект спално бельо за стила на интериора

Дизайнът на спалното бельо играе важна роля за създаването на хармонична атмосфера в спалнята. Бельото, правилно подбрано за стила на декорация на стаята, може да подчертае и компетентно да допълни общото настроение.

  Класически – В традиционен интериор, където всеки детайл се отличава с елегантна аристокрация, декорите в сдържани пастелни нюанси изглеждат добре. Тя може да бъде сметана, бежово, кафе с мляко, бяло. Ако говорим за рисуване, по-добре е да изберете обикновени варианти или спокойни, незабележими модели. Разрешена е кокетна украса с дантела, бродерия.

   Екостил – Естествеността на интериора ще бъде подчертана от спално бельо със спокоен текстуриран модел в меки, релаксиращи, естествени тонове. Предпочитание за топли пастелни цветове, бледо зелено, шам фъстък, маслина, светло синьо. Можете да използвате по-наситени нюанси на синьо и зелено, за да създадете цветен акцент.

   Етностил – В интериор с подчертан национален привкус, текстилът за спане може да се превърне в ярък акцент и дори акцент в цялостната композиция. Комплект с ярък животински принт (леопард, зебра, тигър, жираф и др.) А фината красота на японския стил ще бъде подчертана от лен в бежово, кафяво или червено с ненатрапчиви изображения на сакура, йероглифи, бамбукови стъбла.

Източник: spalno-belyo.com

https://www.zagrada.bg/wp-content/uploads/2021/08/10-Schetavane-na-spalnoto-belo-spored-interiora-na-stayata.jpghttps://www.zagrada.bg/wp-content/uploads/2021/08/10-Schetavane-na-spalnoto-belo-spored-interiora-na-stayata-150x150.jpgzagradaДом и градинаЗамисляли ли сте се, че спалното бельо може да бъде част от интериора ви за спалнята? Ако се чудите как да съчетаете спалното си бельо с интериора на стаята ви, то прочетете нашите съвети в статията по-долу. Спален комплект като част от цялостното текстилно решение за спалнята Ако търсите комплект за...Информационен портал - новини, полезни съвети, интересни факти