Съчетаване на спалното бельо според интериора на стаята

Замисляли ли сте се, че спалното бельо може да бъде част от интериора ви за спалнята? Ако се чудите как да съчетаете спалното си бельо с интериора на стаята ви, то прочетете нашите съвети в статията по-долу.

Спален комплект като част от цялостното текстилно решение за спалнята

Ако търсите комплект за завеси и килим, той трябва да съответства на тяхната цветова схема и да го допълва красиво. Заложете на цветови схеми, които си подхождат, не изглеждат претрупани и в шарки, които не се съчетават добре. Но не се откроявайте прекалено. Също така трябва да се избягва пълно припокриване между дизайни на спално бельо и други текстили за дома, за да не изглеждат пришити от една и съща тъкан.

Спален текстил като неутрално допълнение към интериора

Рационално е да изберете лаконичен, умишлено незабележим комплект спално бельо, който прилича на произведение на изкуството – декориран с мазилка, художествена живопис, мозайки, витражи, дърворезба. Претенциозното спално бельо в такъв интериор рискува да изглежда лош вкус. Спални комплекти в изчистени десени винаги несъмнено са добра идея.

Ако купувачът не е доволен от дизайна, тогава с голяма степен на вероятност той няма да купи комплекта, дори ако материалът и шиенето са отлични. Но не си струва да оставяте експлоатационните характеристики без надзор, защото дори най-красиво изглеждащото бельо може да избледнее или да се деформира след първото пране, ако е ушито от нискокачествена синтетика.

Винаги можете лесно да поръчате чаршафи онлайн. Също така е важно да имате предвид някои фактори, когато извършвате такива покупки през интернет. Тъй като не можете да докоснете и почувствате материята, важно е да направите покупката си от известни уебсайтове. Можете да се консултирате с приятели, които са пазарували от някои конкретен магазин, както и да прочетете отзиви на клиенти. Също така проверете в описанието на продуктите за плата и използвания материал. В някои онлайн магазини ще намерите също подробности за устойчивостта на цветовете и броя на слоевете или броя на нишките в спалния комплект. Всички тези фактори помагат на купувачите да определят качеството на чаршафа, а както вече споменахме не само дизайнът е от значение, но и доброто качество.

Как да изберем комплект спално бельо за стила на интериора

Дизайнът на спалното бельо играе важна роля за създаването на хармонична атмосфера в спалнята. Бельото, правилно подбрано за стила на декорация на стаята, може да подчертае и компетентно да допълни общото настроение.

  Класически – В традиционен интериор, където всеки детайл се отличава с елегантна аристокрация, декорите в сдържани пастелни нюанси изглеждат добре. Тя може да бъде сметана, бежово, кафе с мляко, бяло. Ако говорим за рисуване, по-добре е да изберете обикновени варианти или спокойни, незабележими модели. Разрешена е кокетна украса с дантела, бродерия.

   Екостил – Естествеността на интериора ще бъде подчертана от спално бельо със спокоен текстуриран модел в меки, релаксиращи, естествени тонове. Предпочитание за топли пастелни цветове, бледо зелено, шам фъстък, маслина, светло синьо. Можете да използвате по-наситени нюанси на синьо и зелено, за да създадете цветен акцент.

   Етностил – В интериор с подчертан национален привкус, текстилът за спане може да се превърне в ярък акцент и дори акцент в цялостната композиция. Комплект с ярък животински принт (леопард, зебра, тигър, жираф и др.) А фината красота на японския стил ще бъде подчертана от лен в бежово, кафяво или червено с ненатрапчиви изображения на сакура, йероглифи, бамбукови стъбла.

Източник: spalno-belyo.com

Leave a Reply