Една рокля, пет образа

Черна, малка, изящна и секси – това е малката черна роля, която е подходяща за различни поводи.

Малката черна рокля е класика, да, но най-хубавото е, че може да служи за основа на най-различни модни образи. Въпрос на вкус… и на аксесоар!

Всъщност точно това е била идеята на създателката й, великата Коко Шанел. Представяйки своя бъдещ шедьовър пред публика в далечната 1926 г., дизайнерката я определила като дреха, достъпна за всяка жена и преди всичко универсална.

И наистина, черната рокличка с проста кройка е по джоба ни, а подбраните с вкус аксесоари позволяват да експериментираме с какви ли не фешън тенденции и стилове.

Да си спомним няколко ярки и запомнящи се образа, в които класическата черна рокля служи като основа, а един или друг акцент дават тон на целия ансамбъл.

Перлена елегантност

Абсолютен хит е култовият филм „Закуска в Тифани” (1961) с модната икона Одри Хепбърн. След него съчетанието черна рокля + перли става класика в жанра, въплъщение на изтънченост и оригиналност.

Ефектна брошка

Още един кинообраз, но по-съвременен е нюйоркчанката Кари Брадшоу от „Сексът и градът”. Малката черна рокля, допълнена от едра, ярка брошка във формата на цвете е свеж и оригинален прочит на класическия атрибут от дамския гардероб. Впрочем тази идея може да свърши работа както за черната, така и за всяка друга едноцветна рокля! Опитайте!

Широкопола шапка

Искате да създадете по-интригуващ образ на светска дама? Комбинирайте черната рокличка с елегантна шапка с широка периферия. Ако сложите и тъмни очила, образът на загадъчна непозната е гарантиран!

Златен клъч

Готвите се за бляскаво тържество? Заложете на малка рокля и искряща в златно чантичка тип клъч – шик и блясък! За завършването на образа са необходими изящни черни обувки с нисък ток и златно бижу, например елегантно колие.

Ярки обувки

По-ярък и съвременен тренд е черната рокля и необичайни обувки: ярка разцветка или оригинална форма, например червено кадифе с обемна и релефна апликация на роза. Само не забравяйте да подберете чантичка в тон с високите токове.

Leave a Reply