Идеи за коледна украса от жълъди и копчета

Топката, украсена с разноцветни копчета създава неподправено весело настроение.

И само от вас зависи да я направите бляскава, усмихната и пълна с вълшебства. Защо не започнете от украсата, която няма нужда да е скъпа и супер луксозна. Уникална и с нищо несравнима декорация може да сътворите и сами, разчитайки на фантазията си и шепа дреболии – разноцветни копчета, стари играчки за елха, жълъди, лешници или кестени… Лесно е да направите нещо толкова забавно и колоритно, което да внася уют и специално празнично настроение вкъщи. Ето как!
Коледен венец

Коледен венец можете да си направите от жълъди, кестени, бадеми или боб.

Топка от копчета

Копчетата – различни по големина, форма и цвят, забавни и колоритни могат да послужат за създаването на безброй коледни и новогодишни украшения. С тяхна помощ се раждат уникални топки, венчета, снежинки и прочие атрибути на веселите зимни празници. Най-лесно се прави шарената и много симпатична топка, например стара играчка за елха или пък пластмасова, гумена – просто я облепяте от всички посоки с ярки и най-различни копчета. Допълнителна украса във вид на мъниста, перлички или пайети също няма да бъде излишна! Ако топката е мека, може да закрепите копчетата с помощта на карфици с разноцветни главички.

    

Венец от жълъди

Тук ще ви трябват обръч (от дърво, пластмаса или слама), жълъди (или ядки, семки, боб, кестени)и лепило. За украсата може да използвате боички, пайети, панделки, клонки и въобще каквото имате подръка. Технологията за изработка е повече от лесна и приятна. Изсипете жълъдите в дълбок съд ги измийте. Ако се съмнявате, че вътре може да има насекоми, ги сложете в микровълновата за 10-15 минути на температура 300-350 градуса. Изчакайте да изстинат и пристъпете към труд и творчество! Вземете обръча и внимателно, един по един залепете всеки жълъд в определено направление, така че основата да се покрива равномерно и на един слой. Венецът изглежда чудесно и в естествения си цвят, но какво пречи да го оцветите с темперни боички във всички цветове на дъгата, добавяйки пайети, панделки, бонбони или елхови клонки. Не се колебайте да комбинирате материали, които на пръв поглед изглеждат несъвместими. Бъдете смели и креативни, и резултатът няма да ви разочарова!

Декорация за дома: https://www.donbaron.bg/dom-gradina-petshop/dekoracija

Вдъхновете се от Коледа и създайте Коледа – със свои ръце!

Leave a Reply