Интересни употреби на килими извън традиционните начини

Килимите са популярна опция за подови настилки в много домове и офиси по света. Те са известни със своята топлина, комфорт и стил. Килимите обаче не се ограничават само до традиционните подови настилки. Има няколко иновативни приложения на килимите, които могат да подобрят естетическата привлекателност на всяко пространство. В тази статия ще разгледаме някои от уникалните употреби на килимите извън традиционните подови настилки.

Тапети за стена

Един от най-креативните начини за използване на килим е като го превърнете в завеса за стена. Килимите могат да добавят цвят, текстура и индивидуалност към всяка стая. Те са чудесен начин да създадете фокусна точка върху иначе празна стена. Те могат да бъдат окачени с помощта на прът или дюбел, или можете да използвате закачалка за килими, за да ги покажете. Когато избирате килим за окачване на стена, потърсете такъв с впечатляваща шарка или цветова схема, която ще се откроява.

Килимите могат да направят привлекателна и уникална стенна декорация, добавяйки топлина и текстура към всяка стая. Още повече – някои хора са и склонни да включват мокети, но за стени. Днес, с напредването на технологии и промените в интериорните дизайни, не малко хора всъщност решават да експериментират и пробват иновативни подходи при дизайн на дома.

Затова, не се учудвайте, ако някъде видите мокет на стената. А исамите те, могат да бъдат открити в различни шарки , размери и дизайни. Може, да разгледате някои примери на – мокети на топ цени.

Пътеки за маса

Друга иновативна употреба на килимите е – като пътека за маса. Килимите могат да бъдат изрязани по размер и използвани като плъзгач за маса, за да добавите цвят и текстура. Те могат да се наслагват с друг текстил, за да се създаде уникален и интересен външен вид. Когато използвате килими като пътеки за маса, важно е да изберете килим с нисък косъм, за да улесните почистването.

Килимите могат да се използват като пътеки за маса както за вътрешни, така и за външни маси за хранене. Те могат да добавят нотка на цвят и текстура към вашата маса и да я предпазят от надраскване и разливи. Когато избирате килим за за маса, уверете се, че е с нисък косъм и лесен за почистване. Ако искате по-сплотен външен вид, можете също да изберете килим, който съответства на цветовете или шарките на вашия съществуващ декор.

Тапицерия

Килимите могат да се използват и като тапицерия за столове и дивани. Това е чудесен начин да добавите цвят и текстура към мебелите. Килимите могат да бъдат изрязани по размер и прикрепени към мебели с помощта на тапицерия или пистолет за телбод. Когато използвате килими като тапицерия, важно е да изберете висококачествен килим, който е издръжлив и лесен за почистване.

Легла за домашни любимци

Ако имате домашни любимци, килимите могат да бъдат преназначени в уютни легла за тях. Просто изрежете парче килим по размер и добавете малко пълнеж или възглавница за комфорт. Леглата за домашни любимци, направени от килими, могат лесно да се почистват и са чудесен начин за рециклиране на стари килими, които вече не се използват.

В заключение, килимите са универсален материал, който може да се използва по много креативни начини, извън традиционните подови настилки. От стенни завеси до легла за домашни любимци, килимите могат да добавят цвят, текстура и индивидуалност към всяко пространство. Следващия път, когато имате стар килим, който вече не ви е нужен, помислете дали да не го пренастроите в една от тези иновативни употреби.

Повече идеи, как да декорирате своите килими, може да разгледате в сайта на Камко

 

Leave a Reply