История на марката Toshiba

История на марката Toshiba

Вероятно знаете, че Toshiba е японска компания с дълга история. Масово започнахме да чуваме за нея през 90-те години на миналия век, но компанията съществува много по-дълго и още преди 60 години направи една от технологичните революции – създаде първата сплит система, която използваме и до днес.

Какво прави Toshiba?

Това е диверсифицирана компания, корпорация, занимаваща се с ядрена енергия, офис оборудване, медицина, полупроводници, асансьорно оборудване и разбира се климатични технологии.

Toshiba е много силна марка.

Цифрите, характеризиращи нейната дейност, няма да кажат много на обикновения човек, но са впечатляващи. 30 милиарда долара годишни продажби, присъствие в 120 държави , 200 000 служители по целия свят. Има и по-големи компании, но това са много значими показатели.

Кога се появява Toshiba и какво означава името

Toshiba е създадена след сливането на две други големи компании – Shibaura Seisakusho (основана през 1875 г.) и Tokyo Denki (основана през 1890 г.). През 1939 г. те се сливат в Tokyo Shibaura Denski . В името не е трудно да се намерят буквите на Toshiba. Така се появява съвременното име на компанията, чиято история е повече от 140 години.

Първият в света херметичен компресор за хладилна техника, първата в света сплит система, първите в света инверторни климатици Toshiba, първият в света пречиствател на въздуха. Това е само част от това, което Toshiba направи първа.

С течение на времето Toshiba се слива с други компании и отваря офиси и фабрики по целия свят. По-конкретно, сега има 8 производствени предприятия и 6 центъра за научноизследователска и развойна дейност по целия свят, включително модерно предприятие в Полша.

Какво друго прави Toshiba?

Освен климатици Toshiba, компанията предлага също предлага термопомпени системи за различни помещения и друго оборудване. Често е по-лесно да инсталирате точно такива системи вместо традиционните газови. Особено ако не е постоянно местожителство. Газът е доста скъп, а отоплението с електроуреди в режим “уикенд” спестява много пари. Освен това, това няма да повлияе по никакъв начин на нивото на комфорт, тъй като системата може да бъде конфигурирана така, че да е топло в къщата при пристигането ви.

Leave a Reply