Какво трябва да знаем за порцелановите чинии?

Когато се храни, всеки човек обръща голямо внимание на качеството и вкуса на храната. Красивата подредба на масата обаче също играе важна роля за храносмилането, както и за физическия ни и психологически комфорт. Храненето с красиви ястия, поднесени в красиви порцеланови чинии, само по себе си е засвидетелстване на уважение към гостите и близките.

Порцеланът е елитен, красив и лек материал, чието основно предимство е, че с времето не губи своята привлекателност. В този смисъл висококачествените порцеланови чинии могат да служат десетилетия и да радват собствениците си с изисканост и красота, позволявайки им да създадат още по-голям уют в дома.
Въпреки това, за да могат вашите порцеланови чинии да се превърнат в празнична украса на масата, трябва да знаете точно как да изберете висококачествени продукти.

Има няколко важни правила за подбор, на които ще се спрем сега

  1. Обърнете внимание на цвета при избора на порцеланови чинии той трябва да е млечен – сивият оттенък показва, че чиниите не са с достатъчно добро качество. Също така, порцелановите чинии не трябва да бъдат изцяло боядисани, а боята да бъде нанесена по-скоро декоративен дизайн (рисунки, щампи и други), а голяма площ от чиниите да не е оцветена.
  2. Обърнете внимание на звука който издават избраните от вас порцеланови чинии
    Известно е, че качествените порцеланови чинии издават лек звук при лек удар с дървен предмет..
  3. Огледайте повърхността на порцелановите чинии
  4. Що се отнася до повърхността, то тя трябва да е гладка и лъскава, така че ако откриете грапава текстура, можете да сте сигурни, че продуктът не е с високо качество и е по-добре да не го купувате.

Как да се грижим за нашите порцеланови чинии?

За да може порцелановата посуда да трае дълго, трябва да се грижите правилно с нея. На първо място, трябва да се помни, че всички порцеланови чинии трябва да се пазят от удар, така че ползвайте ги внимателно.

Също така порцелановите чинии следва да се мият с топла, не гореща вода. Когато порцеланът е потъмнял, може да го обработите със сода или разтвор от оцет и вода. След това изплакнете обилно и ще видите как вашите порцеланови чинии ще заблестят като чисто нови.

Leave a Reply