Кои са най-купуваните видове мебели в България за тази година?

Въпреки очакваната финансова криза заради Covid-19 пазарът на недвижими имоти все още е доста динамичен и се реализират голям брой сделки. Един съпътстващ пазар на него е този на мебелите в България.

В страната вече стъпиха много чуждестранни вериги, а българските мебелни производители сякаш също успяха да затвърдят своите позиции. Интересно е, че дори да има леко свиване в оборотите, хората продължават да купуват различни мебели за дома, офиса и градината. В тази статия ще разгледаме кои са най-купуваните мебели от българския потребител от началото на тази година. Класацията е ориентировъчна и се базира на прогнозни данни от различните вериги у нас. Данните са интересни:

Единични легла и спални легла

Някои от най-купуваните видове мебели са именно за спалня – единични легла и спални легла, в зависимост от вида на жилището. Интересното е, че преди летния сезон се наблюдава леко раздвижване в пазарния сегмент на хотелите и къщите за гости. Явно очакват нелош сезон и са решили да инвестират средства в обновяване на интериора на стаите.

Шкаф за обувки

Наглед дребна покупка, но много масова. Доста търсени са шкафовете за обувки тип ракла, които позволяват да се седне отгоре докато човекът се обува. И в това няма нищо странно – страната е с предимно застаряващо население, за което такива удобства са нужни и това може да се види именно в такъв тип покупки. Самите ние тази година сме купили два точно такива.

Трапезни маси и кухненски маси

Къща без маса – няма! В зависимост от вида на жилището и разположението на стаите инвестициите в случая са или в трапезни маси (когато се храним в хола) или в кухненски маси за тези, които имат достатъчно голяма кухня и се хранят там. Вариантите на пазара са много – има такива с по-нисък клас, такива с по-висок (съответно и цена), но прави впечатление, че доста са търсени тези, които могат да се правят по поръчка заради нестандартни интериорни решения.

Дивани

Дали ще говорим за дивани или ъглови дивани – търсене има. Тук дори има вторичен пазар на хора, които сменят своя диван и искат да продадат стария за някаква малка сума. Търсене има както за нови, така и за употребявани – този елемент на обзавеждането е задължителен. Специфичното е, че сякаш няма домакинство, което да не иска да разполага с разтегателен диван.

Това за момента са най-търсените и купувани видове мебели у нас. Дали ще се промени картинката до края на годината? Времето ще покаже.

Leave a Reply