Диван в бароков стил

Диван в бароков стил

Кралско червени мебели в бароков стил?

Мебелите от бароковата епоха като цяло са едри, с изявени скуптурни форми. Величието им се дължи на това, че само Кралят и неговото семейство са имали правото да живеят, заобиколени от такъв разкош.

Още повече, че бароковите мебели са се произвеждали под носа на Краля. Интериорните продукти се изработвали в Кралската манифактура, в която са се трудели над 250 талантливи майстори, наречени кралски мебелисти.

Е, да ползват мебелите в бароков стил сега е позволено за всеки, стига да може да си го позволи.

Днес подбрахме мини-колекция в стил барок, решена в кралско червено, от няколко италиански фабрики.

Рамките на комплекта диван и два фотьола Zanaboni (на снимката горе) са изработени ръчно и са украсени с резби. Дебелото плюшено кадифе придава още по-голямо великолепие.

Двойното канапе от колекцията Seichelles на Caspani Tino Group се отличава с краката си под формата на животински лапи, украсена с издълбани декорации. Моделът може да се допълва от декоративни възглавници в различни размери.

Столът с подлакътници от колекцията The Classics на фабриката Fratelli Boffi е в стил Луи ХV. Рамката е направена от масивна дървесина и украсена с ръчна резби, по желание си прави и със златно покритие.

Leave a Reply