Модерният диван в интериора на съвременния дом

Модерен диван – именно това е най-универсалната част от декора на всяко жилище, без която никога не бихме могли да постигнем желаното ниво на комфорт. Диванът е на разположение винаги, когато имаме нужда от почивка, искаме да си побъбрим с приятели или да прекараме приятни часове в компанията на близките си. Също така и диванът е този, който събира семейството заедно – било то за да погледат телевизия, да се почерпят с нещо вкусно, да поиграят заедно на различни игри или каквото друго още се сетите. Честно казано, по-скоро би ни затруднило да изброим случаи, в които този добър приятел – дивана, не играе важна роля в живота ни, отколкото обратното.

Предимствата му ги знае всеки, но сега ще припомним едно от най-важните – той е напълно универсален за всяка една част от нашето жилище. Защото един модерен диван, избран в подходящия размер, форма и решен в точната цветова схема, може да украси пространството навсякъде у дома – не само в хола или всекидневната, но и в спалнята, детската стая, коридора, дори в банята /ако е изработен от подходящите материали/ и на още много други места, включително екстериора.

Нека видим най-популярните решения за позициониране на съвременните дивани в дома и за какво трябва да помислим, когато решаваме къде да е тяхното местонахождение.

Модерен диван в спалнята

Това е място за почивка, а интериорът обикновено се изгражда съобразно изискването да създава атмосфера за черпене на нови сили и зареждане с енергия. Диванът в спалнята трябва да бъде избран в спокойни, релаксиращи цветове, за да се създаде комфортна и отпускаща психиката атмосфера.

Модерен диван в хола

Трябва добре да обмислите цветовата палитра, в която ще е решен вашия диван, защото тя ще повлияе в огромна степен на настроението на вас и другите посетители. По-ярките цветове ще стимулират провокират повече жизненост, по-уравновесените ще действат успокоително.

Модерен диван в детската стая

Тук трябва да сте особено внимателни, подбирайки цветовете на дивана. Най-добре е да се заложи на естествени, земни тонове, които чудесно ще повлияят на детската психика. Срамежливите деца могат да бъдат стимулирани към повече активност с ярки, наситени цветове. Палавите деца пък ще се успокоят, ако заложите на релаксиращи тонове – светло зелено, бежово, лилаво, както и всички неутрални цветове.

Leave a Reply