Скритите иновации в GALAXY S4

1. Лекота, здраве и комфорт

Истинските иновации означават внасяне на повече смисъл и комфорт в живота на потребителите с помощта на новите технологии.Това е и философията, която се крие зад създаването на GALAXY S4.

Първоначално, потребителите може да се впечатлят от големия екран и капацитета на батерията на GALAXY S4, побрани в лек и тънък корпус, но иновациите не са само в хардуера, а и в сензорите и технологиите за разпознаване.

GALAXY S4 разполага с девет сензора и богата гама от технологии за разпознаване, които разбират поведението на потребителите и използват тази информация, правейки работата с устройството удобна и безпроблемна. Това не се отнася само до простите функции като провеждането на разговори и поддръжката на приложения, а се фокусира върху това да гарантира истинска връзка с приятелите и семействата на потребителите, като премахва всички ненужни усложнения, помага на потребителите и се грижи за качеството им на живот.

Смартфон, който се грижи за здравето на потребителите, като ги разбира и преценява заобикалящата среда

Samsung е отдадена на това да създава иновативни продукти, които са вдъхновени от хората. Всяка новаторска функция на GALAXY S4 е създадена благодарение на информацията за желанията и нуждите на хората, която събрана от потребители в целия свят. Функцията S Health на GALAXY S4 позволява на смартфона да служи като партньор, като подобрява качеството на живот на потребителите и се грижи за тяхното здраве. Сензорът за температура и влажност измерва нивата на температурата и влажността чрез малка дупчица, разположена в основата на смартфона. След това той автоматично показва на S Health екрана кои са оптималните нива за комфорта на потребителя.

Акселерометърът отчита движението на смартфона и се използва в приложението Walking Mate, като брои стъпките, които потребителят прави. Барометърът измерва атмосферното налягане на локацията на потребителя и определя надморската височина. Това е особено полезно, когато потребителят се движи по наклон като хълм или планина, защото барометърът може с точност да пресметне колко калории са изгорени според атмосферното налягане и надморската височина.

RGB сензорът, разположен в горната лява част над екрана, измерва интензитета на светлината и се използва при функцията Samsung Adapt Display, която оптимизира яркостта на екрана. В резултат умората на очите, когато потребителят чете eлектронни книги или се забавлява с разнообразни приложения, е редуцирана.

По-комфортен и лесен живот с разбиране на поведението на потребителя

GALAXY S4 разполага с много сензори, които са достатъчно умни, за да засекат лицето на потребителя, глас и движения, да позволят контрол на екрана без необходимост от докосване с пръст и да гарантират работа с устройството без никакви усилия.

За начало двата сензора до предната камера се използват за разпознаване на жестове и близост. Сензорът за движение разпознава жестовете на ръката, като отчита инфрачервените лъчи, отразени от дланта на потребителя. Сензорът се използва във функцията Air Gesture на GALAXY S4, която позволява на потребителите да приемат обаждане, да сменят песен или да навигират уеб страници нагоре и надолу с движения на ръката.

Сензорът за близост разпознава приближаването на смартфона към лицето на потребителя. Той може моментално да започне разговор и да изключи екрана, за да предотврати ненужните действия, които могат да стартират, когато потребителят докосва екрана без да иска, докато говори.

Технологията за разпознаване на лице с помощта на камерата се използва при функцията Samsung Smart Pause, която стопира видеото, когато потребителят погледне настрани и го продължава, когато той отново погледне екрана. Освен това, тази технология се използва и при Samsung Smart Scroll, функция, с която потребителят може да навигира страници нагоре и надолу, без да докосва екрана.

Samsung Smart Scroll е резултат от комбинацията на две технологии – тази за разпознаване на лице и жироскопа, който отчита положението на устройството. Благодарение на него, потребителите могат да накланят самия телефон и да го управляват по този начин.

Air View позволява на потребителите да преглеждат съдържние от e-mail, S Planner, галерия с изображения или видео, без да е необходимо да го отварят, като просто преминат с пръст над обекта. Функцията работи благодарение на технологията Finger Hovering, която отчита потока на електричество, който се променя, когато ръката на потребителя е в непосредствена близост до екрана. Тази технология дебютира при GALAXY Note II, но сега за първи път може да се използва без S Pen.

Технологията за разпознаване на глас е адаптирана за S Translator и S Voice Drive. При GPS-а, базиран на S Voice Drive, се използва геомагнитен сензор за истинска прецизност.

Накрая, Samsung Optical Reader използва технологията Optical Character Reader (OCR) за автоматично разпознаване на текст от e-mail, уебсайтове, телефонни номера и QR кодове с помощта на камерата. След това, устройството предлага удобни функции като превод, търсене, текстово съобщение, e-mail или обаждане.

Сензорна платформа, която използва малко енергия

Възможно е потребителите да се притеснят за ефекта на използването на толкова много сензори върху живота на батерията, но GALAXY S4 разполага с Micro Controller Unit (MCU), който активира процесора за приложения, само когато е необходимо, и не го използва за контрол на сензорите. По този начин консумацията на енергия на GALAXY S4 е оптимизирана.

Дори при употребата на една и съща версия на Android съществува разлика в представянето на батерията между различните производители, която зависи от степента на оптимизация на работата на софтуера. Независимо от интегрирането на много сензори употребата на енергия при Galaxy S4 е оптимизирана.

Разпространението на GALAXY S4 ще стартира в 155 държави чрез 327 доставчици.

Вижте още модели смартфони тук: https://mlgroup.bg/c/novi-telefoni/

Leave a Reply