Защо да поднасяте винаги гравирани подаръци по важен повод?

Защо да поднасяте винаги гравирани подаръци по важен повод?

Изборът на подаръци е често стресиращ момент, защото най-сложната част от задачата е решението какво да се подари за съответния повод или на конкретен човек. Когато поводът е наистина сериозен, например сватба, раждане на дете или кръщене, ситуацията с избора на подаръка може да се усложни допълнително. В следващите редове ще поговорим за стойността на гравираните подаръци – практична и сантиментална.

Как гравирането може да повиши стойността на подаръка ви?

Гравирането, това е специална техника, при която се създават трайни символи – най-често текст. Методът включва отнемане (изпаряване) на част от основния материал, така че гравираният надпис не може да се изтрие с времето и употребата на съответния предмет. Тоест, когато даден продукт се гравира, надписът остава завинаги, или поне докато носещият материал се счупи.

Гравирането може да се прави върху болшинството материали – от стъкло и керамика до метал и дърво. На гравиране подлежат дори благородните метали, така че, ако решите да подарите златно или сребърно бижу, поръчайте да го гравират, стига дизайнът му да го позволява. Това определено ще направи накитът уникален – единствен в целия свят.

Гравирането показва на получателя на подаръка, че сте положили специални усилия, за да му подарите нещо, замислено персонално за него, а не купено набързо в последния момент. В зависимост от текста, подаръкът ви може да трогне, да даде кураж или да повиши самочувствието на съответния човек.

Кои подаръци трябва непременно да бъдат гравирани?

Не е необходимо да поднасяте гравиран подарък за рожден или имен ден, нито пък за Коледа, въпреки че идеята не е никак лоша. Това са празници, които се празнуват всяка година и поради това, макар и да създават празнична атмосфера, те не са толкова специални. Изключение правят юбилеите.

Има обаче моменти, които се случват само веднъж или поне достатъчно рядко, за да си заслужават да направите специален жест на внимание. Един такъв паметен момент е раждането на дете. Струва си да отбележите повода с тематичен гравиран подарък за бебето, а също и за майката. Гравюрата може да съдържа мило пожелание към малкото човече, или поне неговото име, а може би и само буква.

Сватбените подаръци също често се гравират с пожелания за дълъг брачен живот и семейно щастие. Ако сте ангажирани с покупката на сватбените чаши, ваша отговорност е да се погрижите за тяхното гравиране. Препоръчваме да изберете онлайн магазин Baby Bouquet COM, където повечето подаръчни продукти се предлагат с опция за гравиране. При някои артикули гравирането е включено в цената – не се налага да доплащате.

Подарък за кръщене е нещо, което си струва да гравирате, защото кръщавката е събитие, което се случва само веднъж в живота. Върху подаръците за кръщене обикновено се гравира името на малкия кръщелник, датата и мястото на церемонията, а при възможност – и мило послание, което да остане за спомен.

Уверяваме ви, че и времето, и средствата, и усилията за създаването на гравиран подарък си заслужават. В жеста се крие и практичен аспект. Така например, ако подарите гравирано бижу или сребърни прибори за хранене, гравюрата ще ги направи уникални. При смесване с приборите на други деца, сребърната лъжичка ще бъде лесно разпознаваема, а накитът ще бъде по-малко привлекателен при намерение за кражба.

Leave a Reply