5 бранда еднакво успешни в модната и в парфюмната индустрия

Светът на висшата мода винаги е бил силно конкурентен. От успешните модни къщи се изисква непрестанно да творят нови и нестандартни идеи, за да диктуват тенденциите на пазара и да запазят лидерските си позиции. Но дори и за най-добрите и известни дизайнерски къщи, този процес е трудоемък и не е достатъчно просто да лежат на стари лаври. Затова техните творчески отдели често търсят нови начини да привлекат вниманието, включително и като разширят портфолиото си с уханни аромати. Затова в тази статия решихме да ви разкажем за 5 известни бранда, които са еднакво успешни както в модната, така и в парфюмната индустрия. Вижте кои са те:

  1. Dior

Ако сте запознати в детайли с личността и постиженията на известния френски моден дизайнер, то по-всяка вероятност знаете, че Кристиан Диор е  бил естет по душа и страстен почитател на женската красота. Освен с красивите си колекции от дрехи обаче, компанията Dior днес е прочута и със своите аромати, превърнали се в запазена марка за много дами по целия свят. Преобладаващите парфюми в колекцията притежават свежест, изтънченост и елегантност – качества, присъщи за всяка дама. Козметичната линия пък е създала някои от най-любимите грим продукти на професионалните и хоби гримьорите. Каквото и да пратят, Dior го правят съвършено!

  1. Versace

Италианската модна къща от години е сред най-известните и признати лидери на модната сцена. Колекциите им са дръзки и смели, което е и причината да са толкова открояващи се. Когато говорим за Versace, почитателите на марката по целия свят са влюбени не само в облеклото, но и в парфюмите им. Bryght Crystal – нежно и сладко ухание във впечатляваща и женствена опаковка, е един от най-продаваните продукти на Versace в тази категория. В тяхната колекция от ухания ще откриете огромно разнообразие от парфюмни нотки, подходящи за всеки вкус.

  1. Benetton

Още една италианска марка за облекло и парфюми заслужено намира място в този списък. Вероятно вече сте познали, че става дума за Benetton. Вълнуващата история на марката Benetton започва в средата на 60-те години и благодарение на отличния си маркетинг нух, компанията бързо се издига, като се превръща в една от световноизвестните марки за облекло. Характерни за нея са изчистените и минималистични визии, съчетани с винаги високо качество. Що се отнася до ароматите, които създават, те са разнообразни, издръжливи и пленяващи. Интересен факт е, че много от уникалните парфюми на Benetton са разработени от известни и доказани парфюмеристи. Ако това ви изкушава да пробвате някой от техните неустоими парфюми, повече вижте тук.

  1. Prada

Любимият бранд на дявола, както често журналистите обичат да наричат Prada, е известен със своите елеганти и смели модни концепции. Модният гений, благодарение на който Prada дължи огромните си успехи е Миуча Прада – внучка на основателя на компанията Марио Прада. В началото на новото хилядолетие, марката решава да се развие в нова посока, а именно създаването на парфюми. Макар да е в парфюмния бизнес от сравните скоро, Prada успява да се наложи като една от популярните и харесвани по целия свят марки за парфюми.

  1. Chanel

Класиката никога не остарява. Доказателство за това е френският моден бранд Chanel, който гордо съхранява наследството и творческия гений на Коко Шанел. Това е и един от брандовете пионери в създаването на модерните парфюми. Още през далечната 1921 г., Коко е в търсене на уникален аромат, който да продава в своя бутик в Париж. Изпробвайки различни ухания, сложени в малки шишенца, тя избира мостра No. 5. Това е историята, която стои зад създаването на най-емблематичния и най-известен дамски аромат и до

Leave a Reply