5 Страхотни иновативни идеи, които да реализирате със смарт контакт

Съвременният дом променя облика си постоянно. Динамични са обаче не само нововъведенията във визуален план, но и във функционален. Всички тези революционни допълнения за повече комфорт вкъщи днес обобщаваме с термина смарт устройства за умен дом. По този начин обликът на интелигентното жилище става все по-различимо и привлекателно за хората, които са почитатели на иновациите.

Какво е смарт контакт?

Едно от най-популярните устройства в интелигентния дом е именно смарт контактът. Невероятно е колко лесно и бързо можете да си опростите живота вкъщи с него. Но преди да ви дадем и конкретни идеи как да го постигнете, нека разясним какво точно е смарт контактът. Това е важно, защото, между другото,в България се разпространява грешна концепция за неговата същност. Според мнозинството умният контакт представлява преходник, който се включва в електрическия контакт. Всъщност, смарт контактите са устройства, които разполагат с WiFi връзка за контрол на точния момент, когато да се включи даден уред – било то лапма, климатик и други. Смарт контактът ви позволява да управлявате уредите чрез приложение на телефона си – например, като зададете конкретно време за изключване на климатика през нощта. Умната технология е изключително полезна за притежателите на такива уреди, които по принцип се включват и изключват често в рамките на едно денонощие.

Брилянтни идеи със смарт контакт за един по-интелигентен и удобен дом

А сега нека директно пристъпим и към нашите супер идеи за приложение на смарт контакт във вашия умен ден. Сигурни сме, че те не само ще ви допаднат, но и ще ви вдъхновят да измислите свои собствени страхотни практически приложения на WiFi контакта вкъщи.

  1. Да надвием измамниците умно!

Когато не сме у дома за дълго време всеки от нас малко или много се тревожи за сигурността на имота си, както и за всички ценни вещи, които сме оставили в него. Не е нужно обаче да превръщате ваканцията си в стресова ситуация, по време на която вие да сте кълбо от нерви за евентуален риск от кражби или взлом в дома ви. Със смарт контакт можете да измамите дори най-изпечените измамници, като поддържате светлина и изкуствен „живот“ с включващи и изключващи се през определен период то време уреди.

  1. Да отгледаме умно дете в един умен дом!

Макар и да не е доказано на 100% заседяването пред телевизора може да забави умственото развитие на детето. Борбата с малчугана за времето пред екрана обаче, знаем всички, е безмилостна и жестока. Най-често, обещанието за едно детско от 10 минути се превръща в умопомрачителна върволица от молби за още едно и още едно, и още едно… И така с часове. Със смарт контакт обаче можете да регулирате конкретното време, което отпускате на детето си за телевизия. Няма да е необходимо дори да го следите. Уредът ще се изключи сам!

  1. Да ни посрещне с топла вечеря без да разполагаме с личен готвач – ето това е истински умен дом!

Постижима ли е вечната мечта на съвременната жена, която иска да е еднакво успешна в кариерата, семейните отношения и домакинската работа? С интелигентен контакт вече да! Забързаното ежедневие може да се превърне в приказка за вас, ако намалите темпото. А това е възможно. Вече не е нужно да търчите от офиса до вкъщи, за да успеете с приготвянето на вечеря. Просто задайте точното време за включване на фурната, в която предварително сте пъхнали идеята си за семейна вечеря. В момента, в който се приберете всички у дома, още от вратата ще бъдете посрещнати с апетитно ухание!

  1. Да поддържаме оптималната температура у дома без значение от сезона!

Случвало ли ви се е да треперите от студ през зимата толкова много, че да заспите увити в електрическото си одеяло до ушите, но по средата на нощта да се събудите облени в пот поради претопляне? А може би, имате опит с това да настройвате климатика на студено през лятото, за да избегнете горещините, но всяка сутрин да се събуждате хремави, защото през нощта хладният въздух ви е дошъл в повече? Край на всичко това! Със смарт контакт можете да настройвате времето, когато да се изключва отоплителният или охлаждащ уред, за да се радвате на оптимална температура вкъщи без значение колко градуса е навън!

  1. Да поканим коледния дух у дома по най-интелигентния начин!

Често се чудим кога точно е правилният момент да загасим коледните лампички по прозорците. Родителите на малките деца пък се чудят как най-подходящо да изненадат децата, прибиращи се от детска градина, с коледната украса вкъщи. Ами за всички тези коледни въпроси си имаме едно коледно решение – умен контакт. С него можете да зададете часа, в който светещата коледна украса да светне, тоест когато се приберат децата, както и да „угасите“ лампичките, окичени по прозорците, докато спите!

А вие какво бихте подобрили в домашните условия на живот в жилището си със супер силата на иновацията смарт контакт? Споделете ни идеите си! Ще ни бъде интересно да ги чуем!

Leave a Reply