Апартаменти Оборище на последния етаж – предимства и недостатъци

Апартаменти Оборище по високите етажи, често са подценявани като инвестиция. Това се дължи на множество фактори, но ние от Unique Estates, предлагаме сами да се уверите в казаното:

Апартамент Оборище недостатъци:

Зависимост от асансьора – ако асансьорът не работи, ще трябва да изкачвате от 9-тия 10-ти етаж стълбището! Ако живеете в пететажна сграда без асансьор, няма да се налага да се изкачвате толкова високо, но редовно. Особено неприятно е да се справите с тежки торби, количка или малко дете.

Вероятност за теч от покриви – съществува голяма вероятност от течове на стари къщи без техническа поддръжка.

Студено от покрива – често при студено време, тези апартаменти са най-студени. И обратното при топло в тях става непоносимо задушно. Ако липсва таванско помещение, може да се наложи да изолирате апартамента.

Топлината от покрива  –  както вече споменахме. Те се адаптират спрямо сезонността. През летните месеци покривът е много горещ, така че на последния етаж винаги е много горещо, особено ако прозорците на апартамента са с лице към слънчевата страна. Без климатик в този апартамент през лятото е невъзможно.

Лош натиск на водата – понякога водачите на последния етаж просто не достигат водата. Разбира се, когато водата е прекъсната, първо изчезват.

Предимства на апартамент Оборище:

Ниската цена на един апартамент е по-висока от тази на апартаментите на приземния етаж, но все пак по-ниски от разходите за “средни” апартаменти.

Няма шум – както от съседите отгоре, така и от улицата.

Невъзможност от за наводняване на съседи отгоре – това плюс повече компенсира възможността за изтичане на покрива. В края на краищата изтичането не е толкова неочаквано и изобилно като наводнение от съседите.

Чисто стълбище и детска площадка – само вие, жители на вашия етаж ще се изкачвате до това място.

Сравнително чист въздух – колкото по-високо сте, толкова по-малко вдишвате изгорелите газове и градския прах ще има.

Прекрасна гледка от прозореца – панорамата на града от височината е много красива, особено вечер.

Заключение: Ако мислите за покупка на апартамент, който се намира на последния етаж, първо обърнете внимание на състоянието на покрива и наличието на под. Проверете и налягането на водата.

За всички въпроси около покупката на апартамент Оборище може да разберете от тук: www.ues.bg.

Leave a Reply