Как да пътувате с фериботи в различни страни?

Пътуванията с ферибот набраха още по-голяма популярност в изминалите години. Това се дължи на редица плюсове работещи в тяхна полза. Така например, ако планирате скорошна почивка или екскурзия, добре е да знаете как да пътувате с ферибот в различните дестинации.

Всичко това ще ви е от полза, преди да пристъпите към фериботни резервации:

Гърция

Ако през март наблюдавате цените за фериботи за август и виждате „няма свободни места“, не се притеснявайте и посетете сайта www.lakmostravel.com, през април. Това може да означава, че графикът все още не е публикуван. Въпреки, че изглежда буквално два месеца, преди началото на сезона.

Може да организирате обиколка на гръцките острови, като използвате един от следните сайтове: lakmostravel.com.

Фериботни резервации от агенции.

Такива имат едно предимство пред резервациите на уебсайта на компаниите. В случай на анулиране на билети, те предлагат избор от полети от всички оператори, представени от агенцията, докато превозвачът ще предлага опции само от собствените си налични.

Когато резервирате, обърнете внимание на информацията за това, точно къде може да получите билета си.

Не забравяйте, че водният транспорт е силно зависим от времето в морето, а в Гърция фериботите в лошо време са забранени от закона. Добре е да планирайте всичко и навреме.

На ваше разположение са три порта:

Пирея е основното пристанище, което тръгва по почти всички основни маршрути, и единственото, до което води обществения транспорт (зелена линия на метрото (гара със същото име), влакове и автобуси).

Рафина се намира североизточно от Атина, второто най-натоварено пристанище. Намира се в близост до летището. Идеален за превози до Цикладите (Андрос, Тинос, Миконос).

Лаврион – на час от Атина, подходящ за заминаване за Кеа, Китнос, Лемнос, Ай Стратис.

Как да изберете местата на ферибота?

Най-бюджетният вариант е отворената палуба и икономичните места. Тук обаче рискувате да останете без някаква част от багажа си. Това е и цената на спестяването.

Хърватия

В допълнение към Гърция, фериботите се приемат за даденост в Хърватия.

В Хърватия справянето с фериботите е много по-лесно. Фериботният превозвач обхващат по-малки области на обслужване, но предлагат здравословна алтернатива по отношение на графика.

Италия

Единствената страна, с която Хърватия има морски транспорт е Италия. Може да планирате пътуването си от континента до полуострова, през много пристанища, които ще ви отведат до Венеция.

Норвегия

Добър начин да видите фиордите е да плавате бавно покрай тях с ферибота. Планирайте такова пътуване като направите фериботни резервации още сега.

Балтийски държави

Талин – най-близките фериботи ще ви помогнат да стигнете на север. От Талин може да плувате до Хелзинки.

Добра дестинация е Стокхолм: фериботите струват много, поради дължината на разстоянието, но може да се насладите на пълен круиз с нощувка на борда. Ферибот от Талин ще отнеме 16 часа и ще струва малко повече, но определено си заслужава екскурзията.

Пътуването с ферибот може да е много романтично изживяване. Сами виждате! Може да направите фериботни резервации и да се отдадете на морския бриз.

Leave a Reply