момиче в депресия

Борба с депресията – добра храна + хранителни добавки

Какви са симптомите на депресия и методите за борба с нея

Обърнете гръб на депресията и мрачното настроение през най-студените месеци.

Не е тайна, че месеците декември и януари са с най-голям бум на депресии. Може би проблемът е в мрачното време навън, мъглите, ранното свечеряване. След като е минала еуфорията по коледните и новогодишни празници човек започва да усеща симптоми на умора, безпокойство, безпричинен страх. Понякога тези симптоми така се задълбочават, че се налага консултация с лекар. Но преди да се стигне до там могат да се приложат някои леки и достатъчно ефективни методи за борба с депресията.

Много е важно да не се заключваме с обременяващите мисли. Може и да не ви е до разходки навън имайки предвид климатичните условия, но всяко едно излизане поне за половин час зарежда организма с прилив на бодрост и сила.

Кое е най-доброто лечение на депресия

  • 1. Подбирайте храната си

Обръщайте внимание на храната си. Колкото повече цинк, магнезий и витамини присъстват в нея, толкова е по-добре за тялото. Не е задължително да посещавате най-скъпите магазини, за да си ги доставите. Достатъчно е да имате подходящите храни на масата и разбира се, не прекалявайте с количеството. Хората се успокояват, че през зимата така или иначе се качват килограми. Да, но не е толкова лесно да се свалят после. Плодове, риба, сирене и мляко са основните неща и само трябва да наблегнете на тях. Хранителните добавки също са едни добър вариант, тъй като изчистват организма от токсини и укрепват цялостното състояние на имунната система.

  • 2. Променете начина си на мислене

Най-ефикасния метод за лечение е да променим себе си, като не се съдим за грешките, които правим а по-скоро да надграждаме себе си. Старайте се да се занимавате поне веднъж на ден с нещо любимо или пък нещо ново. Едно хубаво, здравословно увлечение ще замени мрачното настроение с радостни преживявания. Така че си помислете заслужава ли си да не правите нищо и да позволявате на депресията за превзема тялото и съзнанието ви.

Зимата не означава само студ и дълги нощи. Тя всъщност прави всичко възможно хората да се надяват на идването на пролетта. Колкото и да ви е потискащо приемете, че е само временен период. И без това знаем, че времето върви много бързо и докато разберем, пролетното слънце е огряло навсякъде. Още отсега му направете място в себе си. Това е за предпочитане, вместо консултациите при психиатър. Освен ако не държите много на него.

Съвет: Бъдете честни към себе си, не се самозалъгвайте и бъдете обективни. Знайте, че всичко добро или лошо на този свят следва естествен цикъл, който е базиран на нашите действия, бездействия и ментална нагласа за всичко, което правим в ежедневието си

Leave a Reply