КАКВА ЛЯТНА БЛУЗА ДА ИЗБЕРЕТЕ, АКО СТЕ С ШИРОКИ РАМЕНЕ?

Изборът на дрехи винаги е хубаво да е съобразен с формата на тялото. Обикновено жените с форма „триъгълник“ имат широки рамене. Това обаче не означава, че не може да срещнете жена с друга форма на тялото като „ябълка“ или „пясъчен часовник“, която също да има по-широки рамене. Тук идва и въпросът, пред който са изправени много дами, а именно как да подберат лятна блуза, която да стои добре на рамене им, когато те са широки.

Блузата с къс ръкав трябва да е подбрана по такъв начин, че да създава пропорционалност на бедрата и останалите части на тялото. В този случай може да изпозвате един трик, а той е да подчердаете други свои предимства и да прикриете широчината на раменете с такъв модел  лятна блуза, така че те да изглеждат в добро съотношение с останалите части на тялото ви.

Блуза с къс ръкав в съчетание с къса пола

Комбинацията на блуза с къс ръкав, която съчетана с къса пола помага рамената ви да изглеждат доста по симетрични с останалите части на тялото ви, отколкото ако изберете дълга пола до колената или до земята. Също така лятната блуза е добре да бъда вталена по тялото, за да се акцентира на талията. По този начин отново ще постигнете ефект на визуална симетричност.

Лятна блуза тип „Прегърни ме“

Този модел лятна блуза е особено предимство за жените с по-широки рамене, защото им стои прекрасно и прикрива широчината на раменете като ви прави да изглеждате симетрични. Освен това V деколтето на този тип блуза с къс ръкав е изключително хитър начин да разделите ширината на раменете си, като по този начин ги стеснява.

Лятна блуза с гол гръб

Освен изключително женствен моден атрибут, лятната блуза с гол груб е чудесен начин раменете ви да изглеждат по-тесни. Изваяните дизайни на гърба на една блуза с къс ръкав могат да варират в зависимост от повода и мястото.

Блуза с къс ръкав в съчетание с дълъг панталон

За да отклоните вниманието от широките рамене, изберете лятна блуза, която да съчетаете с дълъг панталон и високи обувки, които могат да подчертаят вашите крака. Избирайте панталони с ефекти около бедрата като джобове, ръбове или бродерии. По този начин ще създадете визуална представа за симетричност и така лятната блуза ще прикрива рамената ви, а дългият панталон ще подчертава бедрата ви.

Лятна блуза с широки презрамки

Вместо да си купите лятна блуза с тънки презрамки, заложете на блуза с дебели презрамки. Този тип лятна блуза е чудесен трик, с който може да прикриете широчината на раменете си. Избягвайте да носите лятна блуза без презрамки, тъй като този тип дреха само ще засили визуалната представа, че раменете ви са широки.

На какъвто и модел блуза да заложите през лятото най-важното е да не забравите да вземете със себе си доброто си настроение и лъчезарна усмивка.

 

 

Leave a Reply