Декоративни мазилки

Видове декоративни мазилки

За какво се използват декоративните мазилки?

Декоративните мазилки имат голямо разнообразие от приложения. Те могат да добавят нотка класа към стая или зала, като същевременно укрепват структурата на сградата. Те също са чудесен вариант за окачени тавани и сложни детайли в интериора на стаята. Много страхотни стенописи от Европа са рисувани върху тънки слоеве мокра мазилка. Те също се използват в пасивната противопожарна защита от векове. Но не всички са създадени еднакво.

Защо има различни видове?

Различните видове декоративна мазилка изискват различни техники за подготовка. Когато работите с тези материали, е важно да следвате правилните процедури. Винаги проверявайте срока на годност на гипса. В зависимост от вида използвайте специален грунд. Това спомага за създаването на грапаво покритие, увеличавайки адхезията. След като повърхността е добре подготвена, нанесете декоративната мазилка върху желаната от вас зона. Не забравяйте да не бързате с процеса. В противен случай това може да доведе до неравномерни резултати и лошо слепване.

Декоративните мазилки се използват предимно заради естетическия си вид. Въпреки че нямат структурна функция, те имат много вторични ползи. Те могат да предложат по-твърдо покритие от гипсокартон, което може да бъде полезно за звукоизолация. Те също така подобряват естетическата привлекателност на пространството. Крайният ефект е на величие и страхопочитание. Те също трябва да предлагат впечатляващи детайли. Така че, разгледайте различните видове декоративни мазилки, преди да изберете подходящата за вашия дом.

Декоративни мазилки - видове

Декоративните мазилки се изработват от циментови и пясъчни смеси. Добавя се импулсна стипца в размер на дванадесет килограма на кубичен метър пясък. След това тази смес се нанася на слоеве върху повърхността. Тези слоеве обикновено са с дебелина 25 мм. Декоративните мазилки се предлагат в различни дебелини. Можете да използвате специални смесени мазилки за хидроизолация или ограничен дренаж. Нанасят се върху повърхността на три до четири слоя.

Какви видове мазилки има?

Ако търсите висококачествено покритие, може да помислите за акрилна мазилка. Този тип мазилка често се използва за вътрешни стени и фасада на къща и е издръжлив избор. Също така може да се пере. Освен това има много богата цветова схема и е отличен избор за начинаещи. Лесно се почиства и можете да закупите готова мазилка. Често срещан вид декоративна мазилка е силиконовата мазилка.

Друг често срещан вид декоративна мазилка е еднослойната мазилка. Този тип е лесен за нанасяне и не изисква надраскване или други стъпки преди употреба. Идеален е за стени и тавани, защото не зависи от нивата на абсорбция. Обикновено се нанася с дебелина от осем до единадесет милиметра и като цяло е добър избор за стени. Върху по-малки площи може да се нанесе един слой мазилка. Можете също да използвате еднослойна мазилка за ремонт на малки площи.

Leave a Reply