Избор на мултимедиен проектор – какво е необходимо да имаме предвид

С помощта на един съвременен мултимедиен проектор можете да направите много неща – да гледате филми на големия екран, да играете игри за конзола, да показвате работни файлове в службата и други. Просто трябва да изберете подходящия модел, защото не всички устройства са подходящи за офиса, а домашната версия може да излезе няколко пъти по-евтино, ако се лишите от някои функции.

Прожекторите могат да бъдат условно разделени на:

  • джобни,
  • ултрапортативни,
  • преносими
  • и стационарни.

Джобният проектор е необходим най-вече на тези от вас, които винаги са в движение. Тежи не повече от мобилен телефон и е безценен, когато трябва спешно да покажете презентация или видео. Картината на тези проектори не е много ярка и няма функции, осигуряващи корекция на качеството на изображението, но пък за сметка на това устройството може да бъде с вас навсякъде.

Ултрапортативните проектори обикновено се закупуват за бизнес презентации. Те са леки, така че са лесни за пренасяне на различни места, но, както при джобните проектори, бюджетните модели са с ограничена функционалност.

Преносимият мултимедиен проектор, както и самото име показва, също може да бъде преместен без проблем, но бихте могли и да го инсталирате някъде за постоянно. Той е отличен избор, защото е компактен и същевременно разполага с висока разделителна способност.

Ако трябва да инсталирате проектора за дълго време, по-добре е да изберете стационарен мултимедиен проектор. Той разполага с широка гама от взаимозаменяеми оптики. Трябва да се отбележи едно от големите предимства – към стационарен проектор могат да бъдат свързани няколко източника на сигнал едновременно.

С помощта на офис мултимедиен проектор можете да провеждате различни събития и да показвате презентации. Важна характеристика е силата на светлинния поток, тъй като най-често проекторът се използва в помещения, които са изпълнени със светлина.

Проекторите с широк екран пък могат да се използват в образователни институции, библиотеки, при специални събития, както и за гледане на филми. По-добре е да закупите устройство с регулируем светлинен изход, така че да можете да гледате презентации, видеоклипове и филми във всяка стая. Във всеки случай обаче не окачвайте екрана на стената, където пада пряка светлина. Дори правилно конфигурираният проектор ще покаже лошо, ако стаята е много светла.

Leave a Reply