Детско столче за кола

Съвети за избор на детско столче за кола, според килограмите

Детско столче 0-36 кг

Столчето за превоз за новородени е много подобен на обикновена люлка. Такова устройство е прикрепено към задния седалка на превозното средство странично. Понякога носачът се поставя първо с тила.

Детски столчета за кола 15-36.

Този вид детски столчета за кола се закупуват за деца под 9 месеца, чието телесно тегло не надвишава 10 килограма и чийто ръст е 75 сантиметра. Експертите обаче не препоръчват прекалено близо до тези граници; по -добре е предварително да се погрижите за закупуване на модел, който е по -подходящ за физическите параметри.
Предимствата на столчетата за кола в тази категория включват:
– надеждно фиксиране и защита на главата на бебето;
– легнало положение, което съответства на физиологичните норми на възрастта на новородено;
– доста удобна каишка около детето;
– възможността за монтиране на люлката на количка.

Детски столчета за кола 9-36 кг.

Столчетата за кола от тази група са предназначени за деца от 3 до 7 години с телесно тегло не повече от 25 кг. Столове с облегалка за глава, която предпазва главата и страничната опора на бебето. Производителите често комбинират тази група с първата или третата. Ако моделът е комбиниран с третата група, тогава облегалката на стола може да се наклони заедно със столчето за кола, а облегалката за глава да се повдигне по -високо, за да се закрепи детето с коланите на колата, като в този случай столът има специални водачи.

Детски столчета за кола 15-36 кг.

Столчетата за кола от тази група вече могат да се считат за истински седалки, те се наричат ​​бустери, които са подходящи за колани за кола. Седалките ви позволяват да поставите бебето на височина, на която предпазните колани няма да могат да причинят наранявания при злополука. Тези седалки обаче имат значителен недостатък – при страничен удар защитата ще бъде минимална.

Въпреки разделението на групи, производителите често комбинират няколко групи помежду си, в резултат на което можете да си купите универсална столче за кола. Разбира се, това е удобно, не е необходимо да сменяте стола, ако детето е пораснало, но този стол има недостатъци, например няма да можете да регулирате облегалката за глава, ако детето е неудобно да седи. Вземете модела, които е подходящ за вашите потребности от магазин ОхоБохо.

Leave a Reply