Бързи кредити - характеристики

Какво е характерно за бързите кредити?

Бързите кредити масово са разпространени, тъй като те са предпочитани пред потребителските и причината за това е, че са изключително лесни и удобни за усвояване. Самата процедура става много бързо, и точно заради това се наричат бързи кредити. Все още обаче има хора, които не са запознати с този вид кредити и затова в тази статия ще обясним какви са условията за кандидатстване, какви суми могат да се отпускат, какви са лихвите и т. н.

Какво представлява бързият кредит?

Има много небанкови финансови институции, които отпускат подобен вид кредити и всяка една си има своите условия. Но като цяло общите условия на всички те се припокриват. Сумата, която може да се изтегли е различна и варира от 400 лв. до 8000 лв., в зависимост от нуждите на кандидата. Най- често сумите са малки, поради причината, че повечето хора имат спешни нужди от по- малки суми пари. Максималната сума, която всеки има възможност да изтегли е 5 000лв., която се предлага в повечето случаи. Всеки кандидат сам преценява от коя фирма за бързи кредити да се възползва.

Условията за кандидатстване са изключително елементарни. Необходима ви е само валидна лична карта и да имате навършени 18 години. Някои фирми изискват да имате постоянен трудове договор, но други нямат подобно изискване. Добре е , ако имате добра кредитна история. Одобряването става до няколко часа и още на същия ден можете да се сдобиете с желаната сума. При други фирми за бързи кредити одобряването става само до няколко минути. Преди да се подпише договора, всеки кандидат сам определя сумата по вноската си, датата на връщане, както и лихвата по погасителния план, който ще му бъде предоставен. Лихвите при бързите кредити са малко по- високи от потребителските, което е единствения недостатък, но при добре изготвен план това не е проблем. Бързите кредити са добро решение за справяне с неочакван финансов проблем, стига всеки един да е преценил възможностите си преди да се възползва от тях.

Бързи кредити - условия

Какво трябва да направите, за да сте сигурни, че ще ви отпуснат бърз кредит?

Преди да кандидатствате за бърз кредит трябва да сте напълно сигурни, че нуждата ви наистина е спешна. Ако няма никакъв вариант да намерите пари по друг начин, тогава трябва да се сигурни, че ще имате възможност след това да погасите кредита си. Ако кандидатствате за първи път, може би ще ви ще ви питат дали ще можете да погасявате вноските си навреме, или ако имате забавяне или възникнат някакви затруднения кой друг ще бъде в състояние да връща парите и т. н. Затова е добре да обмислите тези неща. По принцип кандидатстването става много бързо, както и одобряването- още в същия ден. Но понякога се случва да има и отказ, за който причините могат да бъдат няколко. Една от тях е, ако имате лоша кредитна история- например, ако имате други заеми, които не изплащате навреме, тогава името ви фигурира в кредитния регистър, че не сте надежден.

Друга причина може да бъде неточно попълнена информация за вас. Всички финансови организации имат достъп до места за информация и справки и само една неточност от ваша страна или скриване на информация може да доведе до отказ поради недоверие. Причина може да бъде и липсата на доходи. По принцип е нужно да имате минималните доходи за отпускане на бърз кредит и ако нямате никакви, това би било основателна причина за вашия отказ. Затова нашите препоръки са да си попълвате формуляра за кандидатстване пълно и точно и да давате повече информация за контакт с вас. Така ще си проличи добросъвестното ви намерение и лоялността си. Защото все пак повечето финансови компании за бързи кредити могат да ви отпуснат заем единствено и само срещу лична карта, без каквито и да било други документи за доказване на доход, без никакви поръчители и т. н.

Leave a Reply