алкохол

Как да не прекалим с алкохола по празниците?

Коледните и новогодишните празници са изпитание за душата и тялото на българина. Често престъпваме обещанията за преяждане и препиване, омагьосани от мисълта с колко хора ще се видим. И така забравяме, че пиенето на алкохол не е безвредно, има си странични ефекти и в комбинация с умело преяждани няколко дни, създава усещане за подутост, дискомфорт, умора и ни разваля празничното настроение. И така, какво да направим, за да не си развалим настроението по празниците от много ядене и пиене?

Сведете пораженията до минимум като не пиете през деня

Да, знаем, че е трудно да отказваш ядене и пиене по празниците, но ако искате да сте свежи и активни, по-добре не пийте преди залез слънце.

Разходки и чист въздух
Макар да е студено и снежно, възползвайте се от кратки разходки на чист въздух. Ще се чувствате ободрени и няма да злоупотребявате с алкохола.

Не смесвайте питиетата!

Правилно номер едно при голямото коледно и новогодишно пиене – не смесвай! Пий само един вид алкохол. В противен случай не само ще напълнееш, но и ще ти е лошо. И ще пропуснеш хубавата част от празниците.

Ако все пак сте прекалили….използвайте активен въглен.

Макар всички да го използваме при отравяне, тук ситуацията е сходна. Количеството алкохол, което поемаме по празниците, е равносилно на това за месец. Е, още ли мислите, че не сте се натровили!

Лошото е случая е, че с алкохола, от тялото ви ще излязат и полезните вещества… Но какво да се прави – жертви в името на празника!

Като за финал, ако не искате да се занимавате с всичко това – просто не пийте! Лесно е, а и решението е във вашите ръце. Винаги имате избор! Не прекалявайте с алкохола по празниците, защото техният смисъл не в това да се напием и натъпчем, а да бъдем заедно.

Весели празници от терапевтичен център „Жива“! Следвайте предложените съвети, за да прекарате прекрасно почивните дни със семейство и приятели!

Leave a Reply