5 неща, които да направим за другите в навечерието на празниците

Има много неща, за които можем да сме благодарни! Самият факт, че дишаме и четем това, е достатъчно доказателство. Какво обаче можем да направим за другите, за да се почувстват и те щастливи и обичани в навечерието на един от най-хубавите празници? Особено за онези хора, които нямат нашия късмет и вяра…

Направи нещо за някого без да очакваш нещо в замяна

Да бъдем добри трябва да е целта ни не само по Коледа. Факт е обаче, че именно тогава отваряме очи и сърца за доброто. А неговият смисъл е в споделянето с другите. И най-добре с обикновени хора, непознатите от улицата или минувачите в подлеза…

 1. Направете дарение за някого
  Последните години все повече дарителски кампании набират сили, а това е похвално. Може би една от най-популярните е свързана с изпращане на различни стоки към домове за деца в цялата страна. Има предварително изготвени списъци с имена на деца и какво мечтаят да получат от своя Дядо Коледа. Нужно е да се заявите за дадено дете и да изберете подходящ коледен подарък за момче или момиче. Подаръците най-често са играчки или аксесоари. За по-малките момичета винаги мечтите са свързани с кукли или плюшени играчки (за интересни и актуални идеи за играчки за момичета – вижте в подробния материал от блога на онлайн детски магазин Комсед.) Освен тези дарения, винаги може да изпратите и нещо в помощ на дома – списъци с продукти, препарати и други са в помощ, когато няма достатъчно средства.
 2. Участвайте в благотворителни инициативи
  По празниците се организират различни инициативи в помощ на хора в неравностойно положение: бедни семейства, възрастни хора и др. Бъдете техният ангел хранител и се включете като помощник. Винаги има нужда от чифт ръце, които да помагат.
 3. Погрижете се за бездомните животни
  Бездомните животни са навсякъде заради нас, хората. За съжаление, няма как да ги осиновим всичките. Затова ако видите гладно куче или коте, нахранете го. Ако е малко, потърсете му дом, изплетете му дреха. Направете нещо. Защото бездействието е по-опасно от взимане на грешно решение.
 4. Нахранете някого
  Има хиляди гладни хора без дом и дреха на гърба, с гладни погледи, а в същото време изхвърляме щедро купища храна. Нахранете някого, случаен човек, който е гладен. Така ще нахраните и душата си.
 5. Бъдете искрени към близките си
  Какво означава това? Да признаем, ако сме сгрешили. Да изразим емоциите си в думи, да простим, ако е необходимо. Смисълът на живота е в това да обичаме и да бъдем обичани, затова – не спирайте да показвате обичта си на тези, за които е предназначена.

Бъдете щедри! – само така ще усетите истинския дух на празника. Защото той не е в лампичките, елхите, празничната украса или подаръците. Смисълът на празника се крие в сърцето. И в стремежа да бъдем по-добри! Щастливи празници с пожелания за много добри дела!

Leave a Reply