Как да проектираме безопасна и красива баня

Когато разглеждате или правите проекти за баня, е важно да имате предвид безопасността на хората, които използват стаята. Също така е важно да вземете предвид правилното обзавеждане за баня на стаята и да изберете продукти, които ще се вписват добре в пространството. Някои от характеристиките, които могат да бъдат взети под внимание, са окачени или свободностоящи вани, месингови изделия, текстил и стенни огледала.

Месингови изделия

Месинговите изделия са идеален избор, ако се стремите да създадете топла, приветлива баня.  Месинговите изделия се предлагат в широка гама покрития. Те включват полиран месинг, полиран никел и античен месинг. Всички те са страхотен избор за всяка баня и могат да помогнат да добавите топлина и характер към вашето пространство.

Матирано месингово покритие предлага мека, блестяща светлина. Той е по-малко лъскав от полиран никел, а матовото му покритие може да устои на водни знаци и пръстови отпечатъци.

Може да се използва за подчертаване на всяка схема за баня. Може да се комбинира с други метали, за да се създаде стилна бюджетна комбинация. Изборът на правилното покритие обаче е важен.

Стенни огледала за стена

Огледалата за стена са чудесен начин да подобрите декора на вашата баня. Те се предлагат в различни форми и размери, като могат да бъдат окачени вертикално или хоризонтално. Те също така имат набор от покрития, от които да избирате.

Ако искате да обновите своя декор, новото огледало е лесен и евтин начин да го направите. Ключът е да изберете правилния за вашата баня и да определите как ще бъде позициониран. Ще трябва да вземете предвид и цената на монтажа, която зависи от вида на огледалото, което купувате.

Въпреки че голямото огледало може да изглежда малко непосилно, то може да направи малкото пространство по-голямо. Освен това те се предлагат в различни размери, така че можете да намерите размер, който отговаря на вашите нужди.

Свободностоящи вани

Свободностоящите вани могат да добавят нотка лукс към всеки дизайн на баня. Те също са чудесен вариант за малки бани. Стига да има място за тях, те могат да бъдат монтирани в почти всяка част на помещението.

Свободностоящите вани обикновено са по-големи и по-тежки от вградените вани. Това може да ги направи непрактични в определени ситуации. Те обаче стават все по-популярни, особено сред хората с ограничен бюджет.

Те могат да бъдат направени от няколко различни материала. Акрилът и композитът са популярни избори. Фибростъклото е по-рядко срещано. Освен това са и по-скъпи.

Размерът и теглото на ваната могат да повлияят на цената на инсталацията. Например, по-голяма вана от фибростъкло тежи повече, когато се напълни с вода.

Комбиниране на текстил

Ако планирате да декорирате отново банята си, трябва да помислите за комбиниране на текстил в сместа. Докато го правите, можете да си поиграете малко с избора си. Ако сте минималист, тогава приглушените тонове са правилният начин. Най-добрата част е, че те ще допълнят любимите ви тела.

На пазара има много нови и подобрени тела за вана и душ. Някои от най-забележителните включват хидравлични плочки в различни цветове и шарки, подова настилка от порцелан с вид на дърво и елегантни и стилни кранове. Може дори да ви е трудно да решите кое е любимото ви. Ако имате късмет, може просто да намерите комплект за баня, който да подхожда на вашия декор.

За щастие има много експерти в индустрията, към които да се обърнете, когато търсите душ, който отговаря на вашата личност и бюджет. Няколко съвета включват избор на марка, която предлага набор от продукти за най-добра сделка, като вземете предвид количеството пространство, което имате за вашия душ, и сравнявате качеството на материалите. Ако сте в състояние, също така е добра идея да зададете много въпроси, преди да направите покупка, за да сте сигурни, че получавате възможно най-добрата цена.

Безопасност

Безопасният дизайн на банята трябва да включва нуждите на всички членове на семейството. Независимо дали ремонтирате или изграждате нова баня, важно е да планирате безопасността на всички. С подходящи знания и съвети можете да създадете безопасна и красива баня.

Много злополуки се случват в банята, особено с малки деца. За да намалите риска от спъване, най-добре е да имате чист път и да държите основните предмети лесно достъпни.

Поддържането на стаята добре осветена също ще помогне за безопасността. Осветлението трябва да включва общо и работно осветление. Той трябва да бъде разположен около огледалото, джакузито и всяка друга функционална зона.

Leave a Reply