5 предимства на ремонта и довършителните строителни дейности през зимата

5 предимства на ремонта и довършителните строителни дейности през зимата

Да ремонтираш или завършиш новия си дом през зимата се оказа чувствително по-евтино и ненапрягащо занимание. Обикновено  хората обновяват дома си, кого времето навън е топло. За съжаление, не винаги е възможно да се осъществят плановете  за ремонт и довършителни дейности през пролетно-летния сезон – разходите за това се оказват непосилни, не може да се намери надежден специалист или просто изникват по-належащи задачи.  Ако това се случва и на вас, наистина ли ще се  примирите и ще отложите с година желанието си за хубав и уютен дом?! А какво ще правите, ако се случи битов инцидент и спешно трябва да направите ремонт в най-студените месеци? – Всъщност, нямате повод за притеснения! Ремонтът през зимата е напълно възможен, при това – има редица преимущества:

Бързо и безгрешно установяване на проблема

През лятото е много удобно да се работи по къс ръкав и не е проблем, когато прозорците са отворени. Лошото обаче е, не може да установите дали има проблем с вентилацията, дали не се образува теч, дали монтираната дограма гарантира плътна защита от течения или изолацията на покрива и стените е направена като хората. През зимата няма да имате подобен проблем! Течовете и течението няма как да се скрият, по мухъла ще установите къде се е появил дефект при изолацията и т.н.

Пестите две важни неща: време и пари

Ако сте от хората, които започват втора работа през лятото в името на определена цел, зимата е  времето, в което ще разполагате с нужната сума, за да извършите необходимия ремонт и довършителни дейности. Хубавото е, че дори ще спестите известна част от тях. Защо ли? – Заради всички страхотни отстъпки в строителните магазини и хипермаркети. 

5 предимства на ремонта и довършителните строителни дейности през зимата

През това време на годината хората най-малко правят ремонти и за търговците е от изключителна важност да имат клиенти. За целта предлагат всевъзможни промоции, с които да спечелят вниманието на купувачите.

Ако започнете да пазарувате по това време на годината, с изненада ще установите, че никъде няма опашки и изчерпани наличности. Това, което търсите, ще намерите лесно и по-евтино, а като допълнителен бонус – без проблем ще намерите транспорт на стоките до обекта ви.

Дори най-добрите майстори са свободни

Дори най-добрите майстори са свободни

Предвид по-малкото си ангажименти, дори най-добрите специалисти имат свободно време. Много по-лесно ще намерите професионалния екип, който ви е нужен, отколкото ако правите ремонт в топлите месеци. Твърде вероятно е те също да ви предложат отстъпки за услугите си, което е важно за семейния бюджет през това време на годината. И не се тревожете за качеството им на работа! Всеки майстор ще ви каже, че правейки каквото и да е, си „слага името” върху него. Няма по-добра реклама за способностите му от извършената работа. Ако той е отличен специалист, ремонтът, който е направил ще бъде с оптимално качество, независимо от отстъпките. Освен това, предвид по-малкото ангажименти, няма за къде да бърза, така извършените довършителни строителни дейности ще отговарят на всички изисквания за качество.

Възможност за комфортна работа

Въпреки минусовите температури навън, в помещенията  ще е чувствително по-топло. Представете си, ако трябваше да лепите тапети в жегата! Как щяхте да проветрявате стаите, когато заради течението листовете щяха да се отлепят, да се образуват гънки и фигурите да се разминават?!  Нищо не пречи на декорацията на стените през зимата. Да, боята има специфичен мирис, но пък нюансът ѝ няма да се промени при температурни разлики.

Предимство през студените месеци са и включените отоплителни уреди. Те не просто повишават температурата, но и изсушават въздуха. Това означава, че неща като лепилото за тапети, шпакловката или подовата замазка ще изсъхнат по-бързо от очакваното. Разбира се,  влажността на въздуха трябва да е поне 55%. Ако имате подобни притеснения, просто сложете в помещението овлажнител. 

строителни дейности през зимата

Обобщено казано, спадовете в температурата не представляват трудност при дейности като поставяне или смяна на плочки, инсталиране на санитарен фаянс, боядисване на повърхности,  поставяне на гипсокартон.

Най-важното във всеки ремонт и довършителни строителни дейности е качеството на работа. Крайният резултат от всички дейности зависи изцяло от опита и професионализма на специалистите, на които сте се доверили. Ако търсите висококачествени услуги за ремонт по всяко време на годината, може да се свържете с екипа на prioritybuildings.com. Фирмата ще ви предложи доказан професионализъм, грижа и безопасност на разумна цена. Доверявайки се на тях, в резултат ще получите безукорно качество, но и:

Свободно време за почивка и за любими дейности

Зимата хората не излизат много, независимо от приятната поредица от празници. Ако така или иначе сте в режим „от работа – вкъщи” много по-добре е да се погрижите за ремонта на дома си. Ако се занимавате с довършителни строителни дейности през зимата, през топлите дни ще имате много повече време за себе си, близките си и дейности на открито като работа в градината или заслужена почивка извън града.

 

Leave a Reply