Най-често използваните крепежни елементи

Най-често използваните крепежни елементи

Независимо дали изграждате някаква конструкция, ремонтирате покрив или добавяте разширение към къщата си, има голям шанс да използвате голямо разнообразие от крепежни елементи. Въпреки това може да е трудно да разберете кои са най-често използваните и кои изобщо не можете да използвате.

18-8 неръждаема стомана

Крепежните елементи от неръждаема стомана се предлагат в различни степени. Тези крепежни елементи имат много приложения, включително в медицинската, хранително-вкусовата, строителната, морската и архитектурната индустрия. Те са идеални за използване в среда, която е влажна или корозивна.

Освен устойчивостта на корозия, тези крепежни елементи са и много издръжливи. Тези крепежни елементи са в състояние да издържат на температури до 650 градуса. Това ги прави отличен избор за използване в най-екстремните приложения.

Тези крепежни елементи са произведени от смес от сплави, която съдържа 18% хром, 8% никел и малко количество въглерод. Тази комбинация е в основата на издръжливостта на тези крепежни елементи. Добавянето на никел стабилизира аустенитната структура на стоманата, което я прави немагнитна. Никелът също добавя твърдост.

Най-често използваните крепежни елементи - неръждаема стомана

Основното предимство на неръждаемата стомана 18-8 е нейната способност да осигурява висока степен на устойчивост на корозия. Тези крепежни елементи са в състояние да устоят на хлориди и сулфати. Тези материали често се използват в химически рафинерии, яхтени пристанища и предприятия за преработка на храни.

Стомана клас 2

Крепежите от неръждаема стомана са най-често използваният вид. Предлагат добра устойчивост на корозия. Освен това са много издръжливи. Предлагат се в различни степени. Клас 2 е най-евтината от всички видове стомана. Използва се за некритични фуги, които не са изложени на екстремни температури.

Неръждаемите крепежни елементи са по-малко магнитни от обикновените стомани. Те се използват в широк спектър от приложения. Обикновено са чисто сребрист цвят. Те са по-крехки от крепежните елементи от закалена стомана. Те могат да бъдат поцинковани за подобряване на устойчивостта на корозия. Те могат също да бъдат покрити, за да осигурят естетически предимства.

Винтове от никелова сплав 200

Освен че са високоякостни и гъвкави метали, никеловите сплави имат голяма устойчивост на корозия. Тези крепежни елементи се използват в различни приложения, като химическа обработка, приложения при висока температура и морска среда.

Най-често използваните крепежни елементи - никел

Освен това тези крепежни елементи имат отлични механични свойства, тъй като имат добра якост на опън и ниска степен на издръжливост. Тези никелови сплави са известни и със своята пластичност, устойчивост на корозия и издръжливост. Те също са популярни в нефтохимическата промишленост, космическата промишленост и предприятията за производство на храни.

Тези крепежни елементи се предлагат в различни степени. Клас 10 е с най-високо качество и може да се използва в най-взискателните приложения. Устойчив е на висока температура, корозия и високо налягане. Материалът също така е устойчив на окислителна корозия. Въпреки това, той е податлив на каустични алкални разтвори.

Устойчивостта на корозия на тези болтове може да се подобри чрез отгряване. Това е процес, който намалява твърдостта на материала, но увеличава неговата пластичност. Това е важно при приложения като газови турбини, които изискват екстремни температура и налягане.

Поцинкована стомана

Неръждаемите и поцинкованите крепежни елементи са сред най-разпространените видове. Тези крепежни елементи са направени от различни материали. Те варират по сила, цена и устойчивост на корозия. Тези крепежни елементи се използват предимно в морска и крайбрежна среда. Те обаче се използват и в промишлени условия и проекти за домашно строителство.

Когато избирате крепеж, е важно да знаете разликите между различните видове метал. Някои материали имат множество покрития, които осигуряват различни нива на защита. Това позволява на потребителя да избере крепежния елемент, който отговаря на неговите специфични нужди. Изборът на материал с устойчивост на корозия е важен, ако планирате да строите в зони, които са изложени на солена вода, химикали или други корозивни вещества.

Най-често използваните крепежни елементи - поцинкована стомана

Галванизираните крепежни елементи са проектирани да издържат на корозия в широк диапазон от среди. Имат цинково покритие, което е устойчиво на абразия и предлага защитен слой, който предпазва метала от износване. Освен това са много издръжливи и издържат на високи температури. Освен това са евтини.

Силициев бронз

Известен със своята устойчивост на корозия и здравина, силициевият бронз е често използван материал за крепежи. Често се среща в морски и електрически приложения. Също така е популярен избор за проекти на открито. Тези фактори правят силициевия бронз идеален избор за голямо разнообразие от индустрии.

Силициевият бронз е сплав на основата на мед. Има висока граница на провлачване на опън, което го прави издръжлив. Има добра топло- и електропроводимост, както и ниско съдържание на олово. Също така е съпротива срещу органични химикали, хлоридни йони, солена вода и сулфиди.

Също така е привлекателна опция за морски приложения. Също така е по-подходящ за среди със солена вода, отколкото месинг. Може да се отгрява при температури между 483 и 677 градуса. Това предотвратява счупване.

Освен това е немагнитен материал. Това е добър избор за приложения за канализация и разчистване на мини. Използва се и в оборудване за химическа обработка.

Източник: https://kam04bg.com

Leave a Reply