Какви обувки избират дамите за есента

С всеки изминал ден лятото си отива и отстъпва пред идващата есен. Наред с подмяната на гардероба, ни се налага да приберем сандалите и чехлите, и да извадим затворените обувки. Всяка жена има поне два чифта обувки, които са подходящи за захладняващото време и по-честите валежи. В зависимост от професията те могат да са по-официални или по-ежедневни, като при всички положения е важно те да са най-вече удобни.

Равната подметка осигурява комфорт, но дебелите токчета и платформите също дават стабилност на ходилото, ако ни се налага да вървим повече, заради ежедневната си работа.
Затворените обувки обаче са неизменна част от есенните чифтове, които трябва да извадим от килера. Много от дамите предпочитат да започнат да носят боти още преди да е настъпила зимата. В това няма нищо изненадващо предвид комфорта, който тези чифтове осигуряват. Моделите са най-разнообразни – от по-бунтарски до елегантни с тънък ток.
Есента дава свобода и по отношение на цветовете. Черното разбира се, остава класика, но по петите плътно го следва красивото кафяво, което като че ли е много по-популярно за това време от годината.

Тъмните тонове са предпочитани и от практична гледна точка, тъй като замърсяванията по-трудно се забелязват. Това е страхотно, защото дъждовните есенни месеци може да наложат по-честото почистване на обувките, които носим ежедневно.

Велурът не е особено удачен материал, тъй като лесно се мокри и пропуска. Кожата от друга страна е избор, с който няма да имате грешка.
Маратонките и кецовете също са удачен избор за есенни обувки. Освен комфорт, те могат да ни осигурят и неповторим външен вид, допълвайки тоалетите ни по уникален начин. През последните няколко години маратонките с високи подметки са тренд, на който младите продължават да подражават. Това ги прави все така търсени и купувани.
Дори и обувките ни от миналата година да са здрави, това не означава, че не трябва да си подарим няколко нови чифта, които да са в крак с тенденциите за тази есен.
Няма две мнения по въпроса, че представителките на нежния пол винаги могат да намерят място за още един чифт обувки в дома си.

Leave a Reply