Естетичен център за лазерна епилация

Лазерна епилация в естетичен център – предимства и недостатъци

Какво представлява лазерната епилация?

Лазерната епилация незабавно намалява растежа на космите. Въпреки че процесът е ефективен за предотвратяване на растежа на окосмяването в третираната зона, някои космени фоликули може да реагират слабо на лечението. Обикновено, първото лечение ще доведе до 10 до 25 процента намаление на растежа на косата, въпреки че резултатите може да варират от пациент на пациент. В зависимост от зоната, която се третира, може да са необходими между три и осем процедури, за да се постигне трайно обезкосмяване. Може да са необходими коригиращи сесии всяка година, за да се поддържат желаните резултати.

Какво представляват естетичните центрове?

Естестичен център е студио, оборудвано със специална техника, предназначена единствено за премахване на нежелано окосмяване. По време на процедурите квалифициран персонал използва специализирани лазерни системи за премахване на нежеланото окосмяване. Целият процес обикновено отнема между пет минути и един час. Персоналът на естестичните центрове е преминал специално обучение и отлично разбира от работата си. Ако искате да насрочите процедура за лазерна епилация е необходимо само да си изберете естетичен център, да им се обадите по телефона или да ги посетите на място, за да обсъдите желаната услуга.

Колко процедури са ми нужни?

За оптимални резултати са необходими няколко сесии. В началните сесии се препоръчват три до осем сесии. При необходимост трябва да се насрочат допълнителни сесии. Повечето специалисти препоръчват интервал от четири до осем седмици между леченията. Честотата на сесиите ще варира според областта на тялото, пола, възрастта, типа коса и модела на растеж. Някои пациенти може дори да отделят малко косми след едно третиране. Лазерното лечение може да изисква локална анестезия. Професионалист трябва да бъде обучен да извърши тази процедура, за да се гарантира безопасността.

Лазерна епилация в естетичен център

Процесът е ефективен за намаляване на растежа на нежеланото окосмяване, но резултатите ще варират. Всяка сесия ще продължи между пет и 60 минути. Процедурата е най-ефективна при гъста, тъмна коса, със светъл тен. Хората със светла и светла кожа не трябва да се подлагат на лазерна епилация, тъй като няма да работи добре. Пациенти с тъмна кожа, генитален херпес (HSV-2) или всякаква форма на рак на кожата трябва да избягват процедурата.

Има ли странични ефекти?

Лазерното лечение може да бъде неудобно и болезнено. Пациентите трябва да носят защитни очила, за да избегнат всякакви възможни щети. Студен компрес също може да облекчи дискомфорта. Третираната зона може да бъде леко подута и зачервена след третирането. Някои пациенти може да изпитат корички и парене за ден или два след процедурата. След това те могат да възобновят нормалните си дейности. Лазерната епилация обаче може да доведе до чувствителност и неудобство. Затова е важно да потърсите професионален съвет, преди да продължите.

Въпреки че лазерна епилация в естетичен център е много безопасна, някои хора могат да получат леки странични ефекти. След лечение с лазерна епилация някои хора изпитват зачервяване, сърбеж и усещане за топлина по кожата. Тези нежелани реакции обикновено изчезват в рамките на 20 минути или два часа. Пациентите, които решат да се подложат на тази процедура, трябва да се уверят, че избраният от тях доставчик е сертифициран за извършване на процедурата. Те също трябва да изберат сертифициран дерматолог за лазерна епилация. Въпреки че процесът е сравнително безболезнен, много хора са изпитали дискомфорт след процедурата.

Leave a Reply