Модни и практични съвети при обзавеждането за баня

При закупуване на нови мебели за дома, банята често остава пренебрегната. Това обаче е напълно погрешно! Банята е важна част от дома, където трябва да се чувствате приятно и комфортно. Обзавеждането й съвсем не се изчерпва с тоалетна, мивка, вана и душ. Вече се предлагат модерни шкафове, огледала, функционални мебели, които издържат на влага и то в различни цветове и дизайн. Целият този богат избор ви позволява бързо и лесно да изберете желаното обзавеждане според вкуса и предпочитанията си.

При избора на обзавеждане за банята имайте предвид, че това помещение е подложено постоянно на влага. Това налага използването на материали, които са устойчиви, като керамика, гранит, варовик и мрамор, както и на водоустойчиви мазилки, бои и тапети.

Ако банята ви е голяма, имате много възможности за превръщане на това място в оазис на комфорта с елегантно и стилно обзавеждане. Може да поставите душкабина, голяма вана. Малката баня от своя страна поставя повече ограничения. Ще направите визуално по-голямо мястото, ако използвате светли цветове.

Обикновено в банята съхраняваме пълен набор от козметични продукти, самобръсначки, шампоани, четки и паста за зъби, както и лекарства, тоалетна хартия, сешоари и какво ли още не. Всичко това предполага удобни шкафове, които защитават принадлежностите ни от влагата. Инсталирането на душкабина улеснява съхранението на тоалетните принадлежности и лекарствата ни. Тя подобрява интериора, като съчетава елегантност и практичност.

Преди да изберете обзавеждането за баня, измерете пространството, спрете се на няколко цвята, помислете за акцент и вземете решение на базата на нуждите и предпочитанията си. Помислете и за физическите изисквания и възможности на всички, които ще използват банята. Ако имате деца или възрастни родители, помислете за шкафове на тяхната височина. Цветовата схема и стил трябва да съответстват на общия фон, включващ цвета на стените и подовата настилка.
Ламинираните шкафове за баня са особено популярни през последните години благодарение на тяхната гъвкавост и достъпност. Те запазват вещите ви от влагата. Предлагат се в различни цветове, шарки и текстури. Съчетайте ги с останалите мебели в банята.

Керамичните аксесоари за баня пък са издръжливи и се поддържат лесно. Предлагат се в много форми, цветове, ръчно рисувани. Ако искате да придадете луксозен вид на банята си, изберете гранит, мрамор, варовик

Ако искате да постигнете закачлив вид, заложете на цветния фаянс и теракота. Освежете помещението с модерни бои и мазилки. Популярни са комбинациите от бяло и черно, като един от двата цвята е водещ. Интересни предложения може да видите от Антонио Читерио. Ще останете очаровани от видимите сифони, атрактивните носещи конструкции от хромиран метал.

Желателно е банята и тоалетната да са отделно, но в панелните жилищни блокове те често се намират в едно помещение. В такъв случай не претрупвайте с много шкафове. Може да превърнете килера в мокро помещение, където да прехвърлите банята.

Избирайки обзавеждане за банята, мислете и за поддръжката. Има красиви цветове за фаянс, мивки и шкафове, които се почистват по-трудно. Тъмните цветове правят варовика от водата по-видим и стават на петна, светлите пък се цапат по-бързо.

Най-свежите предложения в обзавеждането за баня включват малко аксесоари, функционални душкабини, батерии и шкафове. Разгледайте каталозите и списанията и изберете вашия стил и цвят.

Leave a Reply