Магазин за сувенири

Символиката на сувенирите

Сувенирите са изключително популярни вещи, често купувани като подаръци при различни поводи. Въпреки че учените нямат точно заключение кога точно се появяват сувенирите в човешката история, факт е, че в наши дни заемат огромен дял от пазара, и във всеки град ще видите множество магазини за сувенири. В тази статия ще разгледаме някои от най-често подаряваните сувенири и какво символизират те.

Флорография

През цялата история хората са използвали езика на цветята като начин да изразят чувствата си. Ранните християни дори наричат ​​определени цветя, според емоцията, която носят. В резултат на това идеята за използване на цветя като сувенири за предаване на съобщения се появява в Османската империя през 1600 г. Флорографията се превръща в невероятно популярен начин за изразяване на чувствата, и макар да не считаме цветята за сувенири, и до днес всеки повод е съпътстван с букет цветя.

Туристически сувенири

Сувенирите са решаващ компонент на туризма и представляват основен икономически компонент, като допринасят за над 25 милиарда долара продажби само в САЩ. Сувенирите представляват идентичността, наследството и географията на дестинацията и могат да служат и като осезаеми символи. Следователно, идентифицирането на характеристиките на потребителя и мотивирането му да купи сувенир е от решаващо значение за подобряване на цялостното туристическо изживяване.

Когато пътуваме, винаги вземаме сувенири за себе си и нашите близки. В последните години особено популярни са магнитите за хладилник с изобразено част от географското богатство на мястото, което сме посетили. Така пренасяме частица от него у дома.

Дрънкулки

Символичните бижута са популярни сред двойките. Колие или гривна със символично значение, например рождени камъни, е отличен подарък за вашата половинка. Колие или гривна с рожден камък на децата на двойката е чудесен символ на съвместния живот. По същия начин, гривна с гравирана година на раждане е значим сувенир за майка. Той също така представлява благодарност и обич. Символични бижута могат да бъдат подарени в знак на благодарност от родители и баби и дядовци.

Свещи

Има много подаръци, които са перфектни сувенири. Свещите са прекрасен пример, защото са елегантни и създават настроение за приятна вечеря или филм. Те са полезни, защото осигуряват релаксираща среда.

Ако търсите семпъл начин да подарите сувенир, можете да закупите свещ и да я опаковате в красива кутия.

Юниън Джак

Юниън Джак се нарича знамето на Обединеното кралство и ако сте били там, знаете колко много сувенири има с него – чаши, ключодържатели, дрехи, бижута и какво ли още не. С тяхна помощ, можете лесно да донесете частица от Острова на вашите близки.

Българската следа

Говорейки за национална символика и сувенири, няма как да не споменем и българският традиционен сувенир, а именно красивата и ароматна българска роза. Хиляди чужденци всяка година взимат със себе си розово масло, козметика, свежи с аромат на роза и различни други сувенири, с които да представят България в родината си.

 

 

Leave a Reply