бизнес свобода

Целта на всеки бизнес е да ви даде свобода

Каква е целта на бизнеса? Или може би по-конкретно, каква е целта на вашия бизнес? Задавали ли сте си някога подобен въпрос? Отговорът му е прост – целта на всеки един бизнес е да даде на собственика му повече свобода.

Много малко са собствениците на компании, които осъзнават този факт. Повечето хора, които започват свой собствен бизнес, се водят от инстинкта, който им подсказва, че целта им е да постигнат нещо, което би превърнало мечтите им в реалност. Телефонът звъни и вие отговаряте инстинктивно на изискванията, които чувате в слушалката.

Идва момент, в който прекрасната идея за свободата, която трябва да ви осигури бизнесът, се превръща в ужасен кошмар, който методично отнема живота от вас. Мислили ли сте си някога, че бизнесът ви ще ви лиши от така желаната свобода? Идвало ли ви е да оставите всичко понякога?
Решението а гореспоменатия проблем се свежда до две действия – концентрация и връзка.

Под концентрация се има предвид откриването или поне преоткриването на това, което искате от живота. Това познание в последствие се превръща в център на мислите ви и основа, на която градите вземането на бизнес решенията си. Ако не знаете какво означава свободата и живота за вас и не се концентрирате върху това, никога не бихте могли да изградите бизнес, който да ви ги осигурява.
Връзката е систематичното приложение на целта ви в живота във взимането на всекидневни бизнес решения. Изписани са тонове мастило на тема „спрете да мислите за работата си след края на работния ден” и именно това е част от проблема. Със сигурност сте открили, че не можете да забравите за всичко в края на деня и за това се опитвате да се преборите с мислите си за работа. По-добрият вариант би бил да откриете начин да свържете бизнеса си с живота. В някои случаи това решение би могло да предизвика драматични промени в начина, по който се отнасяте към работата си, функциите на бизнеса и благата, които той ви предоставя.

С други думи, необходимо е да се вземете се в ръце или да понесете последиците. Само вие знаете какво точно ви струва бизнесът, но тук може да цитираме част от поемата на Одген Наш „Портрет на преждевременно остарелия художник”: Повечето от нас ще съжаляват за пропуснатото, за нещата, които не сме направили, много повече от колкото за нещата, които сме извършили.

Открийте какво можете да направите с живота си, кои са нещата, които бихте могли да загърбите, за да постигнете с целите си и след това свържете целта с действията, които предприемате всеки ден, и ще видите какви са предимствата, които предоставя пред вас малкият бизнес.

Leave a Reply