Знаем ли всички какво в действителност представлява белият шоколад?

Едва ли съществува човек по света, който досега да не е опитвал бял шоколад. Повечето от хората обаче са на мнение, че този вид шоколад представлява обикновен млечен такъв, който е примесен с прясно мляко. Но това съвсем не е вярно. За да бъдем напълно точни и изчерпателни, ако се базираше на неговия състав, любителите на рецепти с бял шоколад трябваше да го наричат ,,какаово масло с подсладено мляко на прах‘‘.

Но това съвсем не означава, че сега веднага трябва да го загърбим тотално и да се прехвърлим към всички рецепти с натурален шоколад, защото добре знаем, че в днешно време изключително малко хранителни продукти могат да се похвалят, че са полезни и напълно безвредни. И за да направим кратко сравнение, ще ви покажем какво съдържат основните видове шоколад, които използваме, когато готвим десерти с шоколад. Обикновеният шоколад например, се изработва с помощта на добре познатото прахообразно сухо мляко, бяла захар и какао на прах, извлечено от какаовите зърна, което придава този тъмен цвят.

В случай, че обичате да изпробвате различни рецепти с шоколад, без значение дали са трудни шедьоври или пък лесни десерти с шоколад, добре е да знаете малката разлика между белите и млечните шоколадови изделия. Без съмнение съдържанието и на двата продукта е еднакво, само че в белия шоколад се използва какаово масло, а в кафявия – какаов прах, който от своя страна се извлича именно от какаовите зърна. Не е нужно да сте корифей на шоколадови рецепти, за да сте усетили и да сте наясно с тази подробност.

Ако търсите от къде да поръчате торта онлайн – RawCakes е решението

Каквито и домашни рецепти с шоколад да предприемете, то вече неминуемо ще знаете, че типичният шоколадов вкус се добива само от какаовия прах. Ако пък искате да пробвате рецепти с разтопен шоколад, не се препоръчва белият, тъй като в съдържанието му има повишено количество захар и десертът ви ще стане прекалено тежък. За да бъдете като професионалистите, просто си купете тъмен такъв и смело опитвайте различни десерти с черен шоколад. Сготвен веднъж, той повече въобще не горчи, когато вече е част от различни десерти с течен шоколад.

Leave a Reply