Ето как направим градината пред къщата още по-красива

Всеки човек, който разполага с къща сред природата, освен с апартамент в града, е истински късметлия. Времето, прекарано на чист въздух, е богатство, към което трябва винаги да се стремим. И ако имате къща с градина отпред, която искате да направите още по-красива, вижте тези съвети. Така ще ѝ се наслаждавате още повече!

Поставете изкуствена трева

Изкуствената трева е най-лесният и най-добрият начин да получите красива морава, която изобщо не изисква поддръжка. Необходими са ви само ножици и няколко часа и ще имате перфектен завършек и пространство за релакс и игра!

Особено ако в близост до тревата има басейн, беседка и тенти… Звучи страхотно, нали? Ако е така, вижте най-изгодните за градински тенти цени. Те ще ви пазят от слънце, от дъжд и ще ви осигурят много комфорт.

Добавете малко място за съхранение

Независимо дали имате нужда от саксии, части за велосипеди или оранжерия, потърсете сладка версия на някой шкаф, за да добавите стил, както и място за съхранение към вашата градина. Не претрупвайте обаче, ако искате пространството ви да остане красиво!

Подредете саксиите

Саксиите са прост и ефективен начин да поддържате градината си, така че да изглежда чиста и добре поддържана, като същевременно добавяте и страхотен цвят към нея. Можете да преработите съществуващите вече саксии, вместо да купувате нови, като ги пребоядисате или нарисувате нещо по тях.

Оформете моравата

Придаването на някаква структура към тревата на моравата е чудесен начин да накарате вашата градина да изглежда професионално поддържана. Можете да добавите някои извивки или да се придържате към права линия. Помнете също, че ярко бял чакъл е задължителен елемент за завършващ акцент.

Поглезете се с нови мебели

Ако вашите градински мебели са виждали и по-добри дни, може би е време най-накрая да ги замените с нещо ново и модерно. Продължавайте в този дух, заслужавате да седнете удобно и със стил!

Настройте автоматични пръскачки

Ако имате истинска морава, възползвайте се максимално от нея, като инсталирате автоматизирани пръскачки. Ще имате целогодишна сочна трева, но това няма да изисква никакви усилия, освен странната сесия на косене!

 

Добавете хубаво осветление

Хубавото осветление ще придаде на вашата градина наистина професионален вид, както и ще удължи удоволствието ви с няколко часа всеки ден! Изберете светлини, които се пускат веднага, щом слънцето залезе – ще бъдете просто изумени.

Преобразяване на градината със зелени стени

Отлична идея да направите градина, която сякаш е излязла от списание, е да инсталирате зелена стена с помощта на професионалисти. Съществуват няколко опции за вертикални зелени стени, така че има за всеки избор и за всякакви нужди.

Такива стени са лесни за поддръжка, особено ако инсталирате автоматични системи за поливане.

Минималистична градини за повече естетика

Ако нуждата от поддръжка ви притеснява, тогава е най-добре да потърсите идеи за павирани градини, които имат само няколко растения. Минималистичен дизайн с чакъл или камъчета, който граничи от жив плет, е отличен вариант. Единствената поддръжка, която се изисква в такъв случай, е подрязване на живите плетове от време на време.

Също така можете да придадете нов облик на стените на минималистичната градинска зона със свеж слой боя или облицовки по стените.

Ако се интересувате от тенти за своята градина, прочетете статията на тази тема!

Leave a Reply