Чудесни идеи за подобряване на интериора във вашата баня

Искате ли да промените облика на вашата баня? Трябва да внесете свежест и стил в помещението? В тази статия ще ви дадем няколко чудесни примера за подобряване на интериора на вашата баня.

Класика в интериора на банята

Класическият дизайн на банята означава „почистване“. Основните характеристики на този стил са богата декорация, изящество и най-важното – просторност. В банята, за да създадете класически интериор, трябва:

 • добро осветление;
 • симетрия при поставяне на мебелите за баня;
 • ясна геометрия;
 • преобладаване на естествени материали;
 • липса на модерна технология;

Най-добре е да изберете водопровод в същия стил, така че заедно с финала да се създаде цяла картина, в която няма ярки контрасти. Цветовата схема, била тя светла или тъмна, трябва да бъде в сдържани, дори приглушени тонове, без ефектни акценти. Трябва да се опитате да създадете спокойна, дори богата атмосфера, която да не крещи колко е скъпа, защото така или иначе всичко е ясно. Основни цветове:

 • бежово;
 • бял;
 • злато;
 • черно;
 • сиво.

От материалите са подходящи дърво, метал и камък, основното е естествеността на довършителния материал, това ще добави лукс към декорацията. Много често най-малките елементи като декорации и правилна подредба създават усещане за уют, изтънчен стил и модерен дизайн.

Модерни интериорни идеи с душ: нови елементи

Екостилът става все по-популярен. Сега естествеността е добре дошла навсякъде: в грима, прическите и дрехите, в интериорния дизайн. Банята се превърна не просто в санитарна стая, а в пълноценна стая, стана необходимо да се създаде красив дизайн в нея, така че естествеността проникна не само в дизайна на дневните, но и в интериора на банята. Осъществяването на място за миене с душ без кабина не е много естетически приятно, затова се препоръчва да се вземат предвид поне екрани. Днес от дизайнерска гледна точка можете да избере между множество стилни душ кабини, които да се съчетаят идеално с цялостната визия на банята.

Стенните шкафове, рафтове и огледала са отлично решение както за големи, така и за малки бани, тъй като визуално увеличават пространството и не създават усещане за тежест. Това важи особено за малките бани, тъй като те обикновено трябва да добавят въздух и пространство. Допълнително предимство на шкафовете за баня е и мястото за съхранение на принадлежности като шампоани, душ гел и сапуни, които са прибрани и подредени и не са из цялото помещение.

Избор на цвят за банята

Банята може да бъде красиво декорирана във всеки цвят, най-важното е да я прилагате правилно:

 • Черно – Добре е за големи бани, тъй като визуално намалява пространството, но в малките бани, напротив, трябва да се увеличи. Така че стаята да не е напълно тъмна, по-добре е да разреждате интериора с бели елементи. В такъв интериор трябва много добре да помислите над осветлението, за да не е тъмно. Много елегантен, дълбок и модерен ремонт обаче може да се направи в черно.
 • Кафяво – Дизайнът на ваната в този цвят дава свобода на въображението. Най-малкото защото кафявото има много нюанси: бежово, маслинено, шоколадово, глинесто и т.н., така че всеки ще избере по свой вкус. Популярността на този цвят се дължи на значимостта на екостила, защото кафявото символизира естествени материали, например дърво, което сега е толкова популярно, колкото камъкът. Освен това в един интериор могат да се комбинират няколко различни нюанса, за да се създаде по-интересен и сложен дизайн.

Източник: Магазин Керамо

Leave a Reply