Грижа за очите при сухо око

Все по-често чуваме за синдром на сухото око. Това е медицински проблем, появил се през последните години, които е резултат на цивилизацията, в която живеем  и вследствие на увеличената продължитеност на живота.

По изследване на Алфа Рисърч от 2017 г. сред представителна извадка от 1000 души над 25 % от населението на България сигнализира за проблеми с очите като парене, сърбеж, пясък в очите, зачервяване, сухота и други. Това са и симптомите на синдрома на сухото око, а причините за появата му се комплексни: продължителна работа с компютър, взиране в екрани (ТВ, таблети и всички видове устройства), преумора, недоспиване, някои видове алергии.

Сухото око е медицински проблем, който се среща и при хора, които носят контактни лещи.

Ето защо специалистите офталмолози съветват да изследвате очите си. След преглед при специалист може да се установи степентта на сухота в очите, дали е нужна освен хидратация и регенерация на окото при нарушения следствие на продължителна дехидратация на окото.

Продуктите на Полфарма за очи – СуперОптик ХидроБаланс, СуперОптик Къмплийт, както и СуперОптик капсули (хранителна добавка).

Капките Хидробаланс са в 2 вида опаковки – в монодози и във флакон от 2 броя по 5 мл. Те са първата стъпка за грижа за очите при сухо око и спомагат за хидратирането на очите и предпазват от изсушаване.

Капките  СуперОптик Къмплийт се предпистват от специалист офталмолог при наличие на дегенеративни проблеми на очите като едновременно хидратира и спомага за регенерацията на очите.

Капките се поставят върху лещите, не е необходимо да махате лещите.

Хранителната добавка под формата на капсули СуперОптик са за поддръжане на добро зрение и са подходящи за хора, подложени на агресивна за очите среда – излагане на климатици, работа пред компютър, пред екрани, в затворени помещения.

Продуктите за очи от марката СуперОптик н а Полфарма могат да се закупят от големите аптеки, както и онлайн аптеките- Ремедиум, So Pharmacy, Framar, Afya Pharmacy.

 

 

Leave a Reply