Рециклирай с Екологика – стъпка напред в опазване на околната среда

Нов живот за старите електроуреди – напълно възможно е. Обратно на всеобщите нагласи на хората това е лесно изпълнимо, стига да имаме желание и нужната информация къде да предадем ненужната техника от вкъщи или офиса.

В края на месец април Екологика проведе събитие в Ихтиман на площадката за събиране и третиране на електроника – в това число телефони, компютри, печки, тостери, телевизори, перални, хладилници, копирни машини, кабели и още много.

Участниците в събитието се запознаха отблизо с процеса, участвайки в преработването на старите електроуреди, така че да се извлече максимална полза от тях с грижа за околната среда. Самият процес включва разпределяне по видове, разглобяване на електроуредите и изпращане към съответните заводи за преработка на хартия, пластмаса и метали.

Чрез тази дейност освен, че пестим значително количество производствен ресурс, допринасяме и за намаляването на купчините боклук, които на ежедневна база стават все по-големи и застрашаващи средата, в която живеем.

Ако разполагате с техника, излязла от употреба, не се колебайте да се свържете с Екологика.
Следете и Фейсбук страницата на Екологика за повече информация по темата.
Всеки петък в София в офиса на Екологика (ул. Баба Вида 2) можете да предадете ненужни отпадъци от офиса им (компютри, лаптопи, телефони, модеми, принтери, монитори, резервни части, тонери и др.)

Leave a Reply