В какъв цвят да преобразим кухнята си

Всяка година голямата компания Pantone избира един цвят, който се определя като цвета на годината, и няколко допълнителни цвята, които са подгласници на основния. За 2019 института по цветовете се спря на 16-1546 Living Coral – свеж цвят, носещ успокояващо действие. Как се имплементира цвета на годината при създаването на дизайни за кухни, спални и цялостни интериори обаче? Не много лесно, но пък е много интересно.

 

Основните места, които изискват да се обмисли цвета са стените, шкафовете и гърба на кухнята. Те трябва да бъдат и отправната ви точка, когато мислите в каква цветова палитра да обзаведете кухнята си. Някои дизайнери съветват цветовете в цялата къща да си кореспондират един с друг, други обаче съветват всяка стая да бъде в различна цветова палитра. От вас самите зависи да решите кое ще е по-целесъобразно във вашата ситуация.

 

При създаване на цветовата палитра може да изберете да направите стената в цвета на годината, като по този начин той ще придава свежо и пролетно усещане на цялото помещение. За да се координира добре с цвета на стената, може да изберете столове или кресло в същия цвят или в такъв, който е един-два тона по-светъл от основния. При такъв избор може да направите плота от бял мрамор и да си спестите допълнителен гръб на кухнята, оставяйки самата стена да играе тази роля.

 

Вторият вариант за имплементиране на цвета е да направите шкафовете в такава разцветка. Ако това е решението ви обаче, това означава, че трябва да се спрете на материал, който позволява оцветяване или пък да изберете такъв фурнир. Правейки шкафовете основен цветови акцент на помещението също значи, че задължително трябва да добавите поне още един елемент от обзавеждането в такъв цвят, а стените да оставите светли или изцяло бели.

 

Трети вариант, на който също може да спрете е добавяне на мебели в такъв цвят, които просто да внасят нотката за различност в интериора. Може да внесете коралово канапе или столове, като може дори само облегалките да бъдат в този цвят. Различните аксесоари като допълнителна лампа, фруктиера или дори вази също са добър избор.

 

Цветът Living Coral ще се впише прекрасно в създаването на кухня в еклектичен стил, където самият той предразполага използването на различни предмети и обзавеждане, които да са достатъчно различни, но и все пак еднакви в един от елементите си. Не бъркайте кича с еклектика и създайте кухнята си в тон с тенденцията, но и съобразявайки се с вашия стил и начин на живот.

Leave a Reply