Звезди и бижута – едно печелившо партньорство

Когато младата Гуинет Полтроу спечели Оскар за най-добра актриса за ролята й във “Влюбеният Шекспир”, очите на всички бяха насочени към врата й. Там стоеше колие на известната бижутерийна къща “Хари Уинстън”. За четириминутната поява на скъпоценностите пред обективите на камерите и очите на 40-те милиона зрители по целия свят къщата е работила месеци преди това. Останалите именити бижутери също.

Началото се поставя с обявяването на номинациите. След това потичат реки от и-мейли, телефонни обаждания и прилагане на стратегическа дипломация в търсене на роклята и бижуто на живота за бъдещия носител на престижната награда.

Когато най-сетне се установи твърда връзка, знаменитостите биват канени на място, за да изпробват бижуто. След серия от проби скъпоценностите се доставят лично на специално уговорени места, които могат да бъдат както личните домове на звездите, така и автомобил до самата зала на церемонията. Същите правила важат и при връщане на бижутата в края на вечерта. Естествено, всичко това върви заедно със строги мерки за сигурност, подробностите за които всяка една бижутерийна къща държи в дълбока тайна.

Холивуд заложи на семплото

Малки количества бижута, високи деколтета, изчистени материи и алени цветове – това показаха звездите на червения килим пред “Кодак тиътър” при раздаването на тазгодишните филмови награди “Оскар”.

Семплата елегантност по време на вечерта, която определя тенденциите не само сред филмите, но и в модата, беше съчетана с липсата на бижута, особено на колиета. Любимките на червения килим Скарлет Йохансон, Натали Портмън, Холи Бери, Пенелопе Крус и Сандра Бълок бяха само част от холивудските актриси, предпочели да заложат на собствената си красота пред тази на скъпоценностите. Някои от тях, като Ейми Адамс и Мишел Уилямс, вместо бижута се появиха с покрити с плат вратове.

Що се отнася до цветовете – червеното и оранжевото затъмниха всички останали на тазгодишните Оскари. Водещата на вечерта Ан Хатауей, Бълок и Крус изглеждаха зашеметяващо в своите дръзки червени рокли.

Звезда на вечерта, поне що се отнася до облеклото, стана Майла Кънис /от “Черният лебед”/, която впечатли всички с елегантната си дълга рокля с цвят на лавандула. На противоположния полюс застана Кейт Бланшет – повечето критици се затрудниха в описанието на нейния тоалет.

Като цяло тазгодишната мода на Оскарите заложи на простотата и сигурността, което спести разочарованието на публика и критици.

Leave a Reply