Доставка на цветя с видове рози – снежно бялата “АЙСБЕРГ” (ICEBERG)

Видовете рози са толкова много, че всеки, който харесва цветята сериозно би се затруднил, ако трябва да избере едва няколко вида за своята градина или пък, за да поръча доставка на цветя за любим човек. Розата например е едно чудесно решение за всеки повод. Благодарение на многото си видове и разнообразието от цветове, тя се приема от всеки. А ако искате да си отгледате у дома, имате голям избор от влачещи, катерещи или храстовидни рози. Един вид влачеща/катереща роза е Айсберг, която винаги е бяла на цвят. Може да се отглежда в градини или пък на балкони, чудесен начин да декорирате своята тераса или двор. Разпръсква надалеч своя лек и нежен аромат, цъфти от май до октомври, като повечето свои посестрими. За разлика от храстовидните или единичните хибридни видове, Айсберг е висока от 250 до 350 см и не е особено подходяща за букети. За сметка на това арки, стени и огради, са нейното любимо място, където се развива много добре.

И въпреки, че е пълзяща, този вид роза се засажда, както и другите. Когато решите да разнообразите изгледа на двора или балкона си, и сте се спрели на този вид рози, трябва да наблюдавате в магазина дали следните действия са спазени при опаковането на растението: дали е пакетирана всяка издънка на роза индивидуално, дали на опаковката на всяко растение може да намерите етикет, на който е описан видът и точните характеристики на вида роза, дали корените на цветето са опаковани отделно и са поставени в стърготини. Това се прави с цел, за да се запази влагата в тях, и ако не можете да ги засадите веднага, да останат живи и свежи месеци наред. Обикновено се запазват около 2-3 месеца без да полагате никакви специални грижи, ако ги овлажнявате може да останат свежи до около 6-7 месеца.

Ако сте решили да направите доставка на букет с рози и не искате да подарявате обикновен букет с рози, който ще увехне след няколко дни, много магазини за цветя в Интернет, предлагат и разсад или семена за рози, в това число и сега разглежданата снежно бяла Айсберг.

Как да я засадим?

Технологията на засаждане е същата, както и при храстовидните рози. Потапят се корените предварително 24 часа преди засаждането във вода. След това подрязвате стеблата с ножица на височина по усмотрение и ги поставяте в предварително изкопана яма за целта. След това се закриват корените с пръст, като се натиска добре, за да се уплътнят и се полива обилно с вода.

И остава само да изчакате да започне да расте, за да покрие площта, която ви се иска на терасата или в градината, край врата или арка.

Leave a Reply